Kék hírek, bulvár

2016.12.07. 17:09

Üzemanyag átfejtésével ismerkedtek

A tűzoltók megismerkedhettek az üzemanyag-szállító gépjárművek felépítésével és műszaki paramétereivel is.

HEOL

Az üzemanyagtöltő állomásokon bekövetkezett tüzeknél, s az üzemanyag-szállító járművek baleseténél és tűzeseténél való beavatkozásokra készítették fel megyénk tűzoltóit a napokban Hatvanban, Gyöngyösön és Egerben. Az elméleti oktatást követően minden városban egy-egy töltőállomáson szakemberek segítségével ismerkedtek meg a speciális helyszínen való beavatkozással.

A képzésen és a módszertani gyakorlaton részt vettek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei, a tűzoltó- parancsnokságok irányítói és beosztottai – olvasható a katasztrófavédelem oldalán.


A gyakorlati rész elsajátítása során a szénhidrogén származékok töltőállomáson történő töltését és lefejtését vehették szemügyre a résztvevők. Egy teli tartályú szállítójárműben lévő üzemanyagot fejtettek át a helyi szakemberek, akik ismertették az ezzel járó veszélyeket, az esetlegesen bekövetkező balesetek elhárítási és helyreállítási módszereit. A tűzoltók megismerkedhettek az üzemanyag-szállító gépjárművek felépítésével és műszaki paramétereivel is.
A gyakorlat helyszínválasztása nem volt véletlen, hiszen a tervek között szerepel, hogy jövő tavasszal egy nagyszabású gyakorlatot tartanak egy egri töltőállomáson.
[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tavasszal éles gyakorlaton is tesztelhetik tudásukat a katasztrófavédeők Fotó: HMKI
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!