Sport

2016.08.27. 08:00

ZF-Eger: pikantéria akad bőven

Az összes egri kötődésű együttest – az OSC-n kívül – megkapta az ZF-Eger férficsapata az OB I alapszakaszában. A legutóbbi ezüstérmes gárda a Tatabánya elleni kezdi majd a pontvadászatot.

Fenyves Balázs

Fotó: Lenart Marton

– Mit szól a sorsoláshoz?

– Tavaly is úgy történt, hogy az „okosok” előre kimondták, melyik a könnyebb és melyik a nehezebb csoport, aztán menet közben kiderült, mi is az igazság – válaszolta Dabrowski Norbert, a ZF-Eger csapatának vezetőedzője. – Egy éve úgy nézett ki elsőre, hogy a mi nyolcasunk a nehezebb, most talán egy kicsit könnyebbnek tűnik, de ez nem így van, és nem is ez a fontos. Sokkal inkább az, hogy az összes egri kötődést megkaptuk az OSC-n kívül. A Kaposvárban „Szecska”, a Honvéd ugyebár oda-vissza érdekes a játékosok miatt, és éppen azzal a Tatabányával kezdünk, ahol nyártól Jászberényi Gábor a kapus. Ez csak egy érdekesség, de a fordulók között legalább lesz egy kis különös pikantéria.
– A teljes keret mikor áll össze?

– Szeptember 12-e után tudunk a teljes kerettel dolgozni, mert akkor érkeznek vissza az olimpikonok. Aztán 15-én lesz egy felkészülési torna Miskolcon, amelyen inkább a fiatalokat szeretném megnézni, utána viszont be kell indulnunk, mert 23–24-én már Magyar Kupa-selejtezőn veszünk részt.

– A felkészülés szempontjából mennyire okoz nehézségeket, hogy viszonylag hamar már komoly rangadókon kell szerepelni? Igaz, az első bajnoki a Tatabánya ellen lesz.

– Említettem már „Jasu” személyét, aki sok év után tér vissza Magyarországra és az első bajnokiját pont Egerben játssza majd, és ez érdekessége lesz a szezonnyitónak, ami biztosan nem lesz könnyű meccs. Ha így nézzük, egyik találkozón sem számíthatunk arra, hogy felemelt kézzel jön szembe az ellenfél. Minden csapatnál nagy volt a mozgás a nyáron, és biztosan nem lesznek még készek az együttesek. Az eredmények viszont kellenek, mert a lebonyolítás nem változott tavaly óta, így pedig viszünk tovább minden rivális elleni eredményünket. Ezért is érdekes, hogy a második fordulóban már a Fradi ellen játszunk, mert ha az alapszakasz csoportunk első négy helyének valamelyikén végzünk – már pedig ez a terv –, akkor ezt biztosan visszük magunkkal, és bizony számít majd, mit tudunk játszani.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Hogy mennyire „forr” majd a víz az egriek meccsein, azt nem tudni, ám az ismert, hogy ismerősök elleni csatából nem lesz hiány
[/caption]

– A kupában már az is komoly meglepetést jelentene, ha esetleg a csoport második helyén jutnának tovább...

– A Miskolc teljesen kicserélődött, de a Kaposvár is nagyon megváltozott. Az UVSE II. van még a csoportunkban és ugye negyediknek a Vasas, ahol szintén történtek játékosmozgások. Örültem volna, ha nem ötös, hanem négyes csoportba kerülünk az addig esedékes nem túl sok edzés miatt. De ez van, így kell megoldanunk.

Az alapszakasz párosítása
  1. forduló: ZF-Eger–Tatabánya
  2. forduló: ZF-Eger–FTC
  3. forduló: BVSC-Zugló–ZF-Eger
  4. forduló: ZF-Eger–Honvéd
  5. forduló: Miskolc–ZF-Eger
  6. forduló: ZF-Eger–Kaposvár
  7. forduló: UVSE–ZF-Eger
  8. forduló: Tatabánya–ZF-Eger
  9. forduló: FTC–ZF-Eger
10. forduló: ZF-Eger–BVSC-Zugló
11. forduló: Honvéd–ZF-Eger
12. forduló: ZF-Eger–Miskolc
13. forduló: Kaposvár–ZF-Eger
14. forduló: ZF-Eger–UVSE
A pontos dátumok és kezdési időpontok egyelőre nem ismertek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!