retró

2017.09.18. 13:20

Öreg Lada nem vén Lada

Másodjára gyűltek össze a Lada-rajongók a Vas megyei Borgátán.

Tuningolt járgány

Négy megyéből érkeztek a csillogó Zsigulik és Ladák szombaton a település fürdőjéhez, a márka rajongóinak második borgátai találkozója köré családi programok is szerveződtek - írja a vaol.hu. A felvonuláson 42 Zsiguli mutatkozott be három szomszédos falu integető lakóinak.

Ebéd után egymást követték a programok: élményautózás, vetélkedő, autószépségverseny. Ám a tulajdonosok program nélkül is jól elfoglalták magukat. Körbeállták egymás autóit, és a motorház fölé hajolva vizsgálgatták, ki mit épített be, mit cserélt le a járgányában. Wittinger Balázs csilivili versenyautójára is sokan voltak kíváncsiak.

A találkozóra sokféle Lada érkezett

„Ehhez megszállottság kell, egyetlen ladás sem éri be a meglévővel, mindig valamit finomít rajta.”

– magyarázza a LESZ fesztivál egyik szervezője. Ő is büszke VFTS versenyautójára, amin csak a kasztni eredeti. Rengeteg pénzt és időt beleölve építette át és ér el vele sikereket társával, Bódi Barbarával.

„Minden tulajnak a szeme fénye a Ladája, sokat foglalkozik vele, és ez látszik is az autókon. Örülök, hogy sok új arcot látok. Minket nem érdekel, hogy ki milyen klub tagja, a lényeg, hogy jól érezze magát.”

A rendezvényen láthattuk a rendőrségnél sok-sok éven át szolgáló, újjáépített 1200-as Zsigulit is. Vezetője, Boda József is a hetvenes évek egyenruhájába öltözött az autóhoz. De volt ott 2002-es évjáratú platós Lada Niva pick up is, amelyet körmendi tulajdonosa jelenleg is haszonjárműként üzemeltet. Tompa Lajos Mesteriből 1972-es feltuningolt Zsigulijával hajmeresztő körökre vitte a vállalkozó szelleműeket.

A rendőrségi Zsiguli

Több mint tucatnyian neveztek be az ügyességi versenybe is, hogy bizonyítsák: akár bekötött szemmel is felismerik a Lada-alkatrészeket. Kultúrprogram, ugrálóvár, könnyűzenei koncertek biztosították, hogy amint azt Gőcze Zsanett polgármester megálmodta, a LESZ fesztiválon minden korosztály jól szórakozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!