Digitális Jólét Program

2017.07.24. 11:44

Deutsch: Magyarország a digitalizáció nyertesévé válhat

A magyarországi digitalizáció esélyeiről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt hétfő reggel a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás arra is kitért, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár.

A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy ennek érdekében alkották meg a Digitális Jólét Program 2.0-át, amiben több mint húsz fejlesztési irányt jelöltek meg.

Deutsch Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában kifejtette: a program többek között infrastruktúra-fejlesztést is tartalmaz, mint például a vezetékes internethez, valamint az 5G mobilinternethez való hozzáférés fejlesztését. Céljuk továbbá, hogy minden településen legalább két helyen – egy közintézményben és közterületen – legyen ingyenes mobilinternet hozzáférés.

Kiemelte: a program bővítésének célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az olcsó, megfizethető, jó minőségű internet-szolgáltatás. Ennek részeként két lépésben, először 18, majd 5 százalékra csökken az internet áfája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!