meredek sztori

2021.03.05. 18:21

Ghánai bűnszervezetnek segíthetett pénzmosással egy 69 éves nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi – bűncselekményekből származó – összeg tisztára mosásában vett részt.

A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy Tolna megyei nő ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított – írja a police.hu alapján a teol.hu.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert személy kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt kedden elfogták és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi – büntetendő cselekményből származó – összeg tisztára mosásában vett részt. A lakásán tartott kutatás során munkatársaink telefonokat és számítógépet foglaltak le. A nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság csütörtökön elrendelte a nő bűnügyi felügyeletét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!