Ország-világ

2020.10.22. 09:05

Kalapáccsal verte szilánkosra a kutyája fejét, mert kárt okozott neki az állat

Egy kalapáccsal többször úgy fejbe verte a saját kutyáját, hogy szilánkosra tört a koponyája. Az állat bűne az volt, hogy kinyírt egy ludat és pár nyulat az udvarban.

Forrás: Shutterstock

A fonyódi férfi két kutyát, illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott, azonban egyik kutyája 2020 júliusában több nyulat, majd néhány nappal később egy libát is elpusztított. Mialatt a férfi a kutya által elpusztított állatokat földelte el, rendkívül indulatossá vált, a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal többször fejbe ütötte. Csak

azért hagyta abba a bántalmazást, mert a szomszédja hallotta, ahogy a kutya keservesen vonyít, és értesítette a rendőröket.

A kutya fejéből ömlött a vér, a koponyacsontja szilánkosra tört, életét csak a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé

a 60 éves férfit, akit hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!