Ország-világ

2021.02.18. 07:31

Leállították Törőcsik Mari kezeléseit – így van most a színésznő

Aggasztó hírek érkeztek Törőcsik Mari állapotáról. Sokan úgy tudták, elkapta a koronavírust a Jászai Mari díjas színésznő, de szerencsére ez nem igaz...

Budapest, 2016. április 6. Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Törőcsik Mari olyan sok időt töltött már a szombathelyi kórházban, hogy névről ismeri az összes ápolót és orvost. A dolgozók nagyon tisztelik és szeretik a legendás színésznőt. Ám mostanában már nem jár oda, mivel a járvány helyzet miatt mellőzik a legtöbb olyan kezelését és beavatkozását, amik nem életbe vágóan fontosak.

„Mari mama szellemileg teljesen friss, de nehezen tudja már magát kifejezni. A nap nagy részében ágyban fekszik, vagy üldögél a tévé előtt. Nem fog már színpadra állni, de úgy gondolom, hogy ezt a gondolatot már ő is elengedte”

– nyilatkozta a Hotnak a fogadott unokája, Járai Máté.

Mivel a színművésznőre a nap 24 órájában szakképzett ápoló vigyáz, a lehető legnagyobb biztonságban érezheti magát, és pontosan olyan ellátásban részesül, amilyenre szüksége van. Veszélyeztetett lévén féltve óvják a színésznőt, ezért minden idejét a velemi otthonában tölti, ki sem lép a kapun.

„Pár napja beszéltünk, és szerencsére kielégítő az állapota Marinak, jól van!” – mondta boldogan Bodrogi Gyula, Törőcsik egykori férje. Mindketten már nagyon várják, hogy újra biztonsággal megölelhessék egymást, és ismét jókat beszélgessenek, felidézzék a régi szép időket. De addig is telefonon tartják a kapcsolatot, ami mindkettőjük számára megnyugtató – mondta a Ripost szemléje szerint.

Borítókép: Törőcsik Mari a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2016-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!