győzött az igazság

2017.09.13. 10:44

Megnyerte a becsületsértési pert a Tökéletes hang sztárja

Rekordösszeget fizetnek majd a színésznőnek.

Rebel Wilson ausztrál színésznőnek 4,6 millió ausztrál dollár (917 millió forint) kártérítést ítélt meg egy ausztrál bíróság attól a médiacsoporttól, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték a komikát, aki emiatt több fontos filmes munkától is elesett.

A Victoria állam legfelsőbb bírósága által szerdán kihirdetett döntés értelmében a Bauer Mediának 650 ezer ausztrál dollár általános kártérítést, és további – az Ausztráliában tárgyalt becsületsértési ügyek esetében rekordot jelentő – több mint 3,9 millió ausztrál dollár speciális kártérítést kell fizetnie a színésznőnek.

Van miért mosolyognia

Idén júniusban egy hatfős esküdtbíróság egyetértett abban, hogy a Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek között az Australian Women's Weekly-ben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt azokkal az állításokkal, amelyek szerint Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

Az akkori tárgyalás során a 37 éves színésznő elmondta, hogy a cikkek megjelenését követően két jelentős produkciónak – Trollok, Kung Fu Panda 3 – is búcsút kellett mondania.

A szerdai ítélethirdetéskor John Dixon bíró felidézte, hogy a lapokban közölt állításokat olyan forrásra alapozták, aki pénzt kért az információkért, a neve elhallgatását kérte és önös érdekek vezérelték. A Bauer Media profitszerzés céljából „napokig kiemelten foglalkozott a témával”, tudván, hogy azt világszerte fel fogják kapni a lapok és portálok, aminek eredményeként Wilson számos filmszereptől elesett.

Wilson, a Tökéletes hang, a Koszorúslányok és a Hogyan legyünk szinglik című filmek sztárja nem volt jelen a kártérítés összegének kihirdetésekor.

A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

Borítókép: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!