elismert tehetség

2020.05.16. 11:43

Megvan, ki írja A legyek ura forgatókönyvét

Luca Guadagnino, a Szólíts a neveden rendezője Patrick Nesst kérte fel A legyek urából készülő új filmje forgatókönyvírójának.

ATTN EDITORS: EMBARGO WARNING: THIS IMAGE MUST NOT BE PUBLISHED IN ANY FORM BEFORE 20:30 GMT JANUARY 26, 2010 British author Patrick Ness poses during a shortlisted authors photocall for the 2009 Costa Book Award Winners, in central London, on January 26, 2010. The awards recognise books by writers based in the UK and Ireland and have five categories: First Novel, Novel, Biography, Poetry and Children's Book. One of these five books is selected as the overall winner of the Book of the Year. It is the only prize which places children's books alongside adult books in this way. AFP PHOTO/SHAUN CURRY (Photo by SHAUN CURRY / AFP)

Forrás: SHAUN CURRY / AFP

Fotó: AFP

William Golding 1954-ben megjelent regényét többször megfilmesítették már, a jelenleg a Netflixen látható A Társadalom című sorozat ihletőjeként is emlegetik.

Luca Guadagnino az új játékfilmes feldolgozást a Warner Bros. filmstúdióban készíti a The Indiewire értesülése szerint.

Az olasz filmrendező a Szólít a szörny szerzőjét, a több irodalmi díjjal kitüntetett Patrick Nesst kérte fel a regény adaptálására.

Guadagnino és Ness a hírek szerint nem akarnak eltávolodni a regénytől, az ismert történetet akarják megfilmesíteni, amelynek szereplői az elszigetelten magukra maradt, életükért küzdő iskolás fiúk.

Korábban felmerült egy olyan elképzelés is, amelyben a fiúk helyett lányok szerepeltek volna, ezt a változatot a Marvel kapitányt készítő Nicole Perlman-Geneva Robertson-Dworet alkotópáros jegyezte.

Ness az ifjúsági, fiatal felnőtteknek szóló irodalom népszerű szerzője, akinek a Szólít a szörny című regénye után a Chaos Walking-trilógiájából is film készült.

Utóbbit Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével várhatóan jövő januárban mutatják be az észak-amerikai mozik. Ness írta a J. A. Bayona rendezésében született Szólít a szörny forgatókönyvét és a Chaos Walking filmváltozatának forgatókönyvírói között is szerepel.

A milánói karanténban dolgozó Oscar-jelölt Guadagnino elmondta, hogy éppen egy amerikai forgatókönyvíróval akart találkozni a Szólíts a neveden folytatásával kapcsolatban, mikor kitört a koronavírus-járvány Olaszországban, és ez meghiúsította az utazást.

Az író nevét nem árulta el, de azt hozzáfűzte, hogy nagy örömmel forgat majd ismét az eredeti filmben is játszó színészekkel, akik között ott lesz Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stulhbarg és Esther Garrel is.

Borítókép: Patrick Ness 2010-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!