színház

2018.03.07. 12:19

Rekordszámú jelölést kapott a Laurence Olivier-díjra egy musical

A Hamilton összesen tíz kategóriában nyerhet díjat.

New York, 2018. március 7. A 2016. november 19-i képen a Hamilton címû musicalra vásárolnak jegyet nézõk a New York-i Broadway egyik színházában. A londoni West Enden játszott hiphop-musical az Olivier-díj történetének legtöbb, tizenhárom jelölését kapta 2018. március 7-én. A díjátadó gálát április 8-án tartják a londoni Royal Albert Hallban. (MTI/AP/Bebeto Matthews)

Rekordszámú, 13 Laurence Olivier-díjra jelölték a Hamilton című musicalt Londonban – számolt be róla a BBC News szerdán.

A West Enden játszott hiphop-musical az Olivier-díj történetének legtöbb jelölését kapta. Összesen tíz kategóriában nyerhet díjat, mivel vannak kategóriák, ahol két díjra is jelölték. A korábbi rekordot 11-11 jelöléssel a Hairspay (2008) és a Harry Potter és az elátkozott gyermek (2017) tartotta.

A Hamilton az egyik amerikai alapító atya, Alexander Hamilton történetét dolgozta fel. A musical hatalmas siker volt a Broadwayn is, Londonban Jamael Westman játssza Hamilton szerepét, Giles Terera pedig ellenfelét, Aaron Burrt. Mindketten esélyesek a musicalben nyújtott legjobb alakítás díjára.

A londoni Nemzeti Színházban futó Stephen Sondheim-musical, a Follies tíz jelölést kapott. Két sztárja, Imelda Staunton és Janie Dee is elnyerheti a musicalben nyújtott legjobb női alakításért járó díjat.

A négy Olivier-díjjal kitüntetett Stauntont idén a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott alakításáért is jelölték Olivier-díjra a legjobb színésznő kategóriában. Egyik vetélytársa a Hosszú út az éjszakába című drámában szereplő Lesley Manville, akit idén a Fantomszál című filmért Oscar-díjra is jelöltek.

A The Ferryman című darab nyolc kategóriában lett jelölt, köztük a legjobb új darab díját is elnyerheti.

A legjobb színész mezőnyben Bryan Cranston (Network) és Andrew Garfield (Angyalok Amerikában) is verseng a díjért.

A díjátadó gálát idén Catherine Tate színésznő vezeti majd április 8-án a londoni Royal Albert Hallban.

A Laurence Olivier-ről elnevezett díjat 1976-ban alapította a Londoni Színházi Társaság. Nagy-Britannia legrangosabb színházi díjaként tartják számon.

Borítókép: MTI/AP/Bebeto Matthews

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!