Bulvár-celeb

2021.06.17. 14:50

Rusvai Miklós Covid-prognózist adott – ez vár ránk nyáron és ősszel

Az ősz már egy kicsit magasabb szintről indul szeptemberben, mint egy évvel korábban – magyarázta a virológus.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

„A nyár folyamán nem lehet olyan kedvező számokra számítani, mint tavaly nyáron, amikor nulla halálozási értékeket láttunk akár több napon át is

– ez nem biztos, hogy visszatér. Reméljük, hogy a napi friss fertőzöttek száma tartósan száz alatt marad, de biztos, hogy nem lesznek olyan alacsony számok, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy az ősz már egy kicsit magasabb szintről indul szeptemberben, mint egy évvel korábban” – árulta el Rusvai Miklós, aki arról is beszélt, mi várható az év végén, lesz-e negyedik hullám – írja a Ripost.

 

„Októberben-novemberben, a légzőszervi betegségek szezonjában lehet számítani arra, hogy egy megemelkedett esetszámot regisztrálunk. Azt, hogy ezt járványhullámnak lehet-e majd nyilvánítani vagy „csak” egy esethalmozódás, magasabb számú megbetegedés lesz-e, nem tudhatjuk.

Mindenesetre a koronavírus-fertőzés a légzőszervi betegségek időszakában nagy számban jelentkezik majd ősszel, ez biztosra vehető. Mindez attól is függ, hogy hányan oltatják magukat, milyen lesz a nyári kép, hiszen vannak kockázati faktorok.

Fotó: Youtube

Nem tudjuk igazán még azt sem, hogyan alakul a nyár, de nem lesz olyan felhőtlen, mint a tavalyi – viszont legalább tudjuk, hogy mire számítsunk.”

Fontos, hogy felvegyük az oltást

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A regisztráltak száma 5 millió 375 ezer fő, közülük 92 százalék már meg is kapta az oltását. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!