sokan tiltakoznak

2018.01.06. 16:24

Száműznék a koldusokat Harry herceg esküvője előtt

A helyi önkormányzat vezetője kitiltaná a kéregetőket Windsorból.

Sandringham, 2017. december 25. Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznõ érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévõ téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2017. december 25-én. (MTI/AP/Alastair Grant)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alastair Grant

Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvője előtt ki akarja tiltani Windsorból a kéregetőket a helyi önkormányzat konzervatív párti vezetője, aki ötletével magára vonta brit hajléktalan szervezetek haragját. A brit miniszterelnök sem ért egyet a javaslattal.

Simon Dudley, Windsor és Maidenhead önkormányzatának vezetője közölte, hogy kedden levelet írt a helyi rendőrfőnöknek bírálva azt, hogy a rendőrség nem tesz semmit a „közösségellenes magatartás, az agresszív kéregetés és a megfélemlítés ellen Windsorban”. A problémáról közzétett Twitter-üzenetében is arra szólította fel a Temze-völgyi rendőrséget, hogy „alkalmazza az 1824-ben elfogadott, koldulás elleni törvényt” a szervezett kéregetésben résztvevők ellen.

Az önkormányzati vezető úgy vélte, hogy Windsor lakóinak elegük van „ebből a kizsákmányolásból, és mert a város különbözik a többi településtől, sokkal erőteljesebben kell megközelíteni a kéregetés problémáját, mivel évente hatmillió külföldit fogad. Az egész helyzet rossz fényben mutatja be ezt a gyönyörű várost” – írta.

Murphy James, a windsori hajléktalanprogram igazgatója az „elesettek gyalázásával” vádolta Dudley-t.

„Az 1824-es törvény életre keltése nem válasz a problémára” – írta a helyi lapnak küldött levelében.

Egy másik helyi jótékonysági szervezet vezetője is arról beszélt, hogy Dudley levele rossz fényben tünteti fel a hajléktalanságot és a hajléktalan embereket.

Greg Beales, a Shelter nevű, hajléktalanokat segítő országos jótékonysági szervezet kommunikációs igazgatója hangoztatta, teljesen haszontalan megbélyegezni vagy büntetni a hajléktalanokat, akiknek segítségre, támogatásra és tanácsra van szükségük.

John Bird, a hajléktalanokat segítő Big Issue magazin alapítója szintén arról beszélt, hogy nem jelent megoldást, ha kriminalizálják, vagy eltávolítják az utcán élőket. Utalva a királyi család fiatal tagjainak karitatív tevékenységére, Bird a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy

„Harry herceg és Meghan hasonló módon törődik azzal, hogy ezt a problémát úgy oldják meg, ami valódi és fenntartható változást hoz a hajléktalanok életében”.

Theresa May brit kormányfő, aki Maidenhead parlamenti képviselője, egy csütörtöki kórházlátogatáson közölte, nem ért egyet Dudleyval.

Borítókép: MTI/AP/Alastair Grant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!