Szökni akart

2021.01.31. 14:40

Vilmos arra vágyott, ami most Harrynek van

Diana nagyobbik fia egész életében az uralkodásra készült, miközben volt, amikor szökni akart.

This handout photo courtesy of TED shows Prince William, Duke of Cambridge, speaking at Countdown Global Launch 2020 on October 10, 2020. - With a call to save the planet, Prince William and Pope Francis on Saturday joined activists, artists, celebrities and politicians in a free streamed TED event aimed at mobilizing and unifying people to confront the climate crisis. (Photo by - / TED / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TED " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP PHOTO / TED

Fotó: AFP

Károly herceg első fia, Vilmos is születésétől kezdve nemcsak egy ember, hanem egy „intézmény” is, hiszen brit trónörökösként jöttek világra. Végig úgy nevelték őket, hogy majd egyszer a brit birodalom uralkodói lesznek. „Kimenőt” egyedül a főiskolai évek alatt kaptak, amikor egy kicsit úgy élhettek, mint a normál korukbeli ifjú férfiak – írja a Ripost.hu.

Vilmost meg is bolondította a korábban soha nem tapasztalt szabadság.

A főiskolán azt tervezgette, hogy Amerikába fog költözni néhány évre, amint lediplomázott. Úgy gondolta, még nem áll készen arra, hogy a királyi udvarnak és Anglia népének szentelje minden egyes percét, inkább magával foglalkozott volna. Aztán időközben mégis elvetette az ötletet, de cserében a Buckingham-palota engedélyezte neki, hogy civil állása legyen, így lehetett éveken át mentőhelikopter-pilóta.

Mindezt Angela Levin író árulta el az egyik angol lapnak, és forrásként Harryre hivatkozott. Az Amerikában élő sussexi herceg mesélte neki állítólag, hogy nem ő az első a családban, aki a közelmúltban menekült volna a kötelesség elől.

Borítókép: Vilmos herceg 2020-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!