Közélet

2016.07.28. 16:13

Rendszeresen jár egészségügyi szűrésekre?

Sokan fontosnak tartják a szűréseken való részvételt és a megelőzés pártján állnak.

HEOL

Borsos Gyöngyi (47), Eger:
– Mostanság – őszintén szólva – nem vettem részt szűréseken, de szoktam járni, igen. Rendszeresen megyek tüdőszűrésre, vérvételre is egy-két évente, továbbá nőgyógyásznál körülbelül évente vizsgáltatom meg magam. Fontosnak tartom a szűréseken való részvételt, hiszen ezekkel sok betegség megelőzhető. Úgy vélem, érdemes ismételve ellátogatnunk ezekre.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Borsos Gyöngyi (47), Eger Fotó: Berán Dániel
[/caption]


Szőllősi Emese (36), Eger:
– Rendszeresen járok különböző szűrésekre. Évente vérvételre, fogorvoshoz félévente, nőgyógyászhoz évente. A megelőzésben hiszek. Táplálkozási tanácsadó és edző vagyok, az a meglátásom, hogy mozgással, egészséges táplálkozással kell tenni az egészségért. Fontosak a szűrések, de még fontosabb, hogy megelőzzük a problémát, ne akkor kapjunk észbe, amikor már baj van.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szőllősi Emese (36), Eger Fotó: Berán Dániel
[/caption]


Szabó Norbert (25), Bátonyterenye:
– Megmondom őszintén, nem igazán járok rendszeresen szűrésekre. Úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy csak akkor megyek orvoshoz, ha már nagyon muszáj. Komoly panaszom szerencsére még sosem volt, remélem, nem is lesz. Mindettől függetlenül vérvételre eljárok egy-két évente. Például év elején is voltam. Hál'' Istennek minden rendben volt az egészségemmel.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szabó Norbert (25), Bátonyterenye Fotó: Berán Dániel
[/caption]


Csomós Szabina (17), Poroszló:
– Igazság szerint nem vagyok kifejezetten szűrésekre járó típus. Jobban mondva, néha, amikor már muszáj. Bevallom, nem rajongok az orvosi vizsgálatokért, a szűrésekért. Inkább a megelőzés pártján állok: igyekszem odafigyelni az egészségemre. Volt persze, hogy azt hittem, gond van, elmentem szűrésre, de nem volt baj. Vérvételre viszont minden évben eljárok.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Csomós Szabina (17), Poroszló Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!