új utakon

2019.10.25. 10:11

Játékfejlesztő stúdiót nyitott a Google

Jade Raymond vezeti a Stadia-exkluzív játékok készítésére szakosodott divíziót.

Forrás: Shutterstock

Teljesen logikus, bár valamiképp váratlan manővert téve a Google bejelentette, hogy fejlesztőstúdióval bővült a Stadia Games and Entertainment divíziója. A nevéből sejthetően ez az üzletága foglalkozik a hamarosan félig-meddig nyitott bétában elinduló Stadia felhős játékstreamelő szolgáltatással – írja az Origo.

A kanadai Montréalban lévő stúdiót az Assassin's Creed játékokon dolgozva híressé vált Jade Raymond producer vezeti majd. A megalakulást bejelentő blogbejegyzésben aránylag kevés értékelhető konkrétumot árult el a stúdióról: számos különböző műfajú játékot szeretnének készíteni, ezek pedig exkluzívan a Stadia szolgáltatásban lesznek elérhetőek.

Emellett a stúdió álláshirdetései alapján úgy tűnik, hogy big budget játékok is tervbe vannak véve, nem csak kisebb projekteket tervez finanszírozni a Google.

Jelenleg korai stádiumban van a játékfejlesztéses kezdeményezés, így nem mostanában kell számítani a stúdió első játékának bemutatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!