kiütés

2020.12.30. 13:52

USA: megalázó vereséget szenvedett az Android

A karácsonykor legnagyobb számban aktivált tíz mobilból kilenc iPhone volt.

Forrás: Shutterstock

Mostanra itthon is közismert tény, hogy az Egyesült Államokban az iPhone a népmobil, azonban a karácsonyi ajándékok kibontásának napján az Apple készülékei ennek ellenére is megalázóan sárba tiporták az androidos konkurenciát – írja az Origó.

A Flurry Analytics piacelemező cég szerint az USA-ban is rányomta a bélyegét az idei ünnepi szezonra a koronavírus, a tavalyi ajándékátadós naphoz képest 23%-kal kevesebb telefont aktiváltak. Ennek komoly jelentősége van, hiszen az év összes napja közül ezen történik a legtöbb új mobil aktiválása az Egyesült Államokban.

A vállalat szerint az Apple abszolút dominálta az idei karácsonyt, a tíz legtöbb alkalommal aktivált új okostelefon közül az első kilenc iPhone volt. A sereghajtóként befutott egyetlen androidos telefon kilétét pedig jó eséllyel senki sem tudná helyesen megtippelni: az elképzelhető összes modell közül pont a teljesen belépőkategóriás LG K30 bizonyult a legnépszerűbbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!