Célba vették az Európai Központi Bankot

2022.07.13. 12:27

Angela Merkelnek adták ki magukat a hackerek

Ismeretlen hackerek Angela Merkel volt német kancellárnak adva ki magukat megpróbálták becsapni Christine Lagarde európai központi banki elnököt.

Egy üzenetküldő alkalmazás fiókjához akartak így hozzáférni – közölte kedden egy német forrás.

Az összeesküvést gyorsan meghiúsították anélkül, hogy bármilyen információ veszélybe került volna – közölte az EKB szóvivője.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy a közelmúltban kibertámadást kíséreltek meg az elnök ellen” – mondta a szóvivő. „Ezt azonosították és gyorsan elhárították. Semmilyen adat nem került illetéktelenekhez. Többet nem tudunk mondani, mivel a vizsgálat folyamatban van.”

Az incidensről először a Business Insider számolt be.

Egy, az ügyet ismerő forrás a Reutersnek elmondta, hogy a magukat Merkelnek kiadó hackerek üzenetet küldtek Lagarde-nak, amelyben arra kérték, hogy adja meg a hitelesítési kódot, amellyel az EKB-vezér telefonszámához kapcsolódó WhatsApp-fiókot tudtak volna nyitni.

Egy július 4-én kelt és a Reuters által látott levélben a német belföldi hírszerző ügynökség és a Szövetségi Információbiztonsági Hivatal figyelmeztette a német törvényhozókat, hogy ilyen terv van készülőben, de anélkül, hogy megnevezték volna bármelyik célpontot.

Borítóképünkön Christine Lagarde (MTI/EPA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!