Digitália

2023.02.03. 06:00

Prémium, prémiumabb, legprémiumabb – itt az új Samsung Galaxy S23

Aki ki tudja fizetni, nem elsősorban környezetvédelmi megoldásaiért fogja szeretni a hazánkban február 17-én megjelenő készülékcsaládot, de jó tudni, hogy ez is egyre fontosabb szempont a drága csúcskészüléknél. Persze a lényeg, mint mindig, a kamerában van.

Forrás: Samsung

Még több megapixel, kreativitás és éjjellátás

Ami a kamerákat illeti, a szokás szerint háromféle változatban megjelenő, s a címben magyartalankodva ragozott mobilok –  az S23, S23+ és az S23+ Ultra – közül természetesen a Galaxy S23 Ultra hozza a legmodernebb kamerarendszert, szinte minden fényviszonyhoz igazodik, és elképesztően részletgazdag képeket készít.

Forrás: Samsung

A Nightography, éjszakai felvételek továbbfejlesztett funkciói optimalizálják a fotókat és a videókat akár a legkülönbözőbb környezeti körülmények között is. A felhasználók most még inkább valósághűen örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó akár egy koncert során felvett videóról, egy házibuliban készült szelfiről, vagy egy baráti vacsorán lőtt csoportképről. A kedvezőtlen fényviszonyok között készített képek minőségét rendszerint lerontják a vizuális zajok, ám ezeket mostantól az új, MI alapú képjelfeldolgozó algoritmus segíthet korrigálni, amelynek óriási szerepe van a tárgyak részleteinek, valamint a színtónusok feljavításában is.

A termékcsalád történetében elsőként a Galaxy S23 Ultra jelenik meg 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel a gyári adatok szerint. A szenzor pixel-binning technológiát használ, amelynek köszönhetően több szinten képes nagyfelbontású képek akár egyidejű feldolgozására. Fejlesztésre került sor a szelfikamerák esetében is, mivel azok egyre fontosabb kommunikációs funkciót töltenek be a mindennapokban. A Galaxy S23 széria gyors autofókusszal és a vállalat első Galaxy Super HDR szelfikamerájával rendelkezik, ami a 30 képkocka/másodpercet a duplájára, 60 képkocka/másodpercre növeli, ezzel pedig érezhetően jobb előlapi képek és videók elkészítése válik most lehetségessé.

A készülékekkel a felhasználók digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) stílusú képeket készíthetnek és szerkeszthetnek RAW és JPEG formátumban a kizárólag Samsung Galaxy készülékeken elérhető Expert RAW alkalmazással. A képkészítés szerelmesei egyaránt kísérletezhetnek a többszörös expozícióval, de az Asztrofotó beállítással akár a Tejútrendszert is megörökíthetik.

Forrás: Samsung

A Galaxy S23 sorozat készülékeire letölthető Expert RAW funkciókat pedig a Samsung saját Kamera alkalmazásán belül is elérhetik. Emellett a Galaxy Watch5 sorozat Kamera távvezérlés funkciójával a felhasználók már közvetlenül a csuklójukról készíthetnek lenyűgöző képeket.

További kameraújdonságok röviden

Galaxy S23 Ultra megduplázott optikai képstabilizátorával (OIS) – bármilyen irányban – élesek maradnak a képek akár kedvezőtlen, alacsony fényviszonyok mellett vagy olyan helyzetekben, amikor elmosódhat a kép.

A készülékre rögzített videók szinte filmipari minőségben forgathatók, mivel a javított 8K minőségű felvételek 30 képkocka/másodperc sebességgel, szélesebb látószögben láthatók.

A továbbfejlesztett, tárgyalapú mesterséges intelligencia kielemzi az adott képkocka minden egyes részletét, különös tekintettel az olyan arcot meghatározó jegyekre, mint például a szem vagy a haj, ezzel is hitelesen visszaadva az arcvonásokat.

A Galaxy Buds2 Pro fülhallgató új, 360 Audio Felvétel funkciója többdimenziós hangzást kelt életre.

Az ikonikus Samsung Galaxy kamera új dizájnt kapott a Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékeken a kamerasziget eltüntetésével – azért a készülék hátlapjára fektetve így is billegni fog az asztalon.

Mobiljátékosoknak

A Samsung és a Qualcomm közösen optimalizálta a készülékeket a vadonatúj Snapdragon 8 Gen 2, Galaxyra készült mobilplatformmal, a Samsung Galaxy okostelefonok eddigi legerősebb és leghatékonyabb platformjával, ami egyben a bemutatás napján elérhető leggyorsabb Snapdragon. A Galaxy S23 Ultra 5000 mAh kapacitású akkumulátora elődjéhez képest nagyobb kamerát működtet, miközben megtartotta a Galaxy S22 Ultra méretét.

Az újonnan tervezett CPU mikroarchitektúra mintegy 30 százalékkal növeli a Galaxy S23 sorozat feldolgozási képességeit a Galaxy S22 sorozathoz képest. A fényképek rögzítése gyenge fényviszonyok mellett másodpercenként akár több trillió számítást is igényelhet, ezért a Samsung Galaxy rendkívül hatékony NPU-architektúráját 49 százalékkal optimalizálták a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megteremtése érdekében, miközben egy MI-algoritmus segítségével segít minőségi fényképeket és videókat  készíteni. A Galaxy S23 sorozat egyik legjelentősebb fejlesztése az optimalizált GPU, amely a Galaxy 22 sorozathoz képest körülbelül 41 százalékkal gyorsabb, így optimális választás lehet az erőteljesebb teljesítményt igénylő felhasználók számára.

A Galaxy S23 Ultra képes a valós idejű renderelés támogatására a digitális, ugyanakkor élethű minőség jegyében, a legelterjedtebb játékok esetében. A felhasználók érezhetően valósághűbb jeleneteket láthatnak majd, köszönhetően a minden egyes fénysugarat szimuláló és nyomon követő technológiának. Emellett a nagyobb méretűi Samsung Galaxy Vapor Chamber (párakamra) segíthet a hosszabb távú játékmaratonok megvalósításában is.

A bolygót szem előtt tartva tervezték

A Galaxy S23 sorozat gyártása során több újrahasznosított anyagot használt fel a vállalat, mint az előző, S22 sorozat esetében. A Galaxy S22 Ultra esetében hat belső alkatrész készült újrahasznosított anyagok felhasználásával, a Galaxy S23 Ultra készülékeiben azonban már 12 belső és külső alkatrész. A Galaxy S23 sorozat minden más Galaxy okostelefonnál több újrahasznosított anyagot tartalmaz, beleértve a felhasználás előtt újrahasznosított alumíniumot és üveget, valamint a felhasználás után újrahasznosított műanyagokat, amelyek eldobott halászhálókból, PET-palackokból és vizes hordókból származnak.

 

Az új S sorozat az első, amely a Corning által gyártott Gorilla Glass Victus 2 üveggel kerül forgalomba, ezzel is még időtállóbb külsőt biztosítva a készülékeknek, miközben átlagosan 22 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmaz. A Galaxy S23 okostelefonok mindegyike 100%-ban újrahasznosított papírból készülő, újratervezett csomagolással kerül a boltok polcaira.

A Galaxy S23 termékcsalád négygenerációs operációs rendszerfrissítéssel, és ötévnyi biztonsági frissítéssel őrzi meg a prémium élményt azon felhasználók számára, akik szeretnék a lehető leghosszabb ideig használni készüléküket.

Egy strapabíró tok a fokozott védelem érdekében

A rögzítővel ellátott strapabíró tok a Galaxy S23 széria érkezésével együtt kerül a Samsung kínálatába. Ezzel a készülékeket egy polikarbonát külsejű tok védi, amelyhez egy puha, gumírozott, ütéscsillapító keret biztosít hatékony védelmet. Utóbbit katonai körülmények közt végzett tesztek bizonyítják, védelmet garantálva a készülék számára esések, karcolások és egyéb ütődések esetében. A strapabíró tok lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a készülékeket egyedi rögzítővel kiegészítővel tartsa a kezében, amely biztos és kényelmes fogást tesz lehetővé, valamint akár bankkártyák tárolására is alkalmas. A tokhoz számos funkcionális kiegészítő is megvásárolható, így például a felhasználó választhat akár állványt, szíjat, vagy az autóban használatos tapadókorongos tartót.

A Samsung a fenntarthatósági törekvéseinek részeként indítja el Magyarországon a ReGalaxy programját, melynek középpontjában a meglévő készülékek javítása és frissítése áll. A Samsung mindazok számára, akik a Galaxy S23 eszközök valamelyikét megvásárolják, bruttó 100 ezer forintos keretösszeget biztosít a korábbi Samsung Magyarország által forgalomba hozott – Galaxy S10 S20, S21, S22 vagy Note20 – készülékek díjmentes felújítására.

Feketeleves: árak az egekben

Nyilván nem a Samsung tehet az elszabadult árakról, amelyek azért mégis elrettentőek: a legolcsóbb, legkisebb tárhellyel rendelkező alapmodell 409, a legdrágább 789 ezerért kapható – pénztárcánk fájdalmait némileg enyhíthetik azért a bevezetési kedvezmények.

Konkrétabban: a Galaxy S23 modellek 128 GB és 256 GB verziója 409 990 és 439 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Galaxy S23+ 256 GB, illetve 512 GB változata pedig 524 990 és 574 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy S23+ Ultra készülékek 256 GB méretű változata 609 990 forintért, 512 GB méretű változata 689 990 forintért, 1TB méretű változata pedig 789 990 forintért lesz kapható.

A Galaxy S23, S23+ és a Galaxy S23 Ultra előrendelése esetén a vállalat kétszer akkora tárhelyet biztosít a kiválasztott készülékhez, mint amilyet a felhasználó eredetileg választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!