Kicsi okos

2021.01.21. 06:00

6 grammos a Huawei legújabb okoskarkötője

Pehelysúlya ellenére 6 tengelyes mozgásérzékelőt rejt és akár két hétig bírja egyetlen feltöltéssel.

Forrás: Huawei

A Huawei bemutatta legújabb fitnesz kiegészítőjét, a Band 4e Active okoskarkötőt. A pehelykönnyű, csupán 17 grammos – szíj nélkül mindössze 6 grammos – okoseszköz hattengelyes mozgásérzékelőt, valamint OLED érintőkijelzőt kapott, és akár 14 napig is bírja egyetlen töltéssel átlagos használat mellett.

Beépített csatjának köszönhetően egy mozdulattal kivehető a szíjból és a

cipőre erősíthető, hogy még pontosabban mérje a futást vagy a biciklizést.

A Huawei Egészség alkalmazása javaslatokat is nyújt a rögzített teljesítmény alapján, így akár csökkenthetőek a boka megrándulásától a súlyos ízületi, vagy térdfájdalmakig terjedő sérülések kockázatai.

Társ a bringán és a kosárpályán

A kütyü biciklizésnél például rögzíti az aktív tekeréssel töltött időt, a sebességet, valamint a pedálozási ciklusok pontos számát. A lábról összegyűjtött adatokkal később segít beállítani a megfelelő tekerési módot, ami nemcsak csökkenti az energiaveszteséget, de a megfelelő tekerési ritmus kialakítását és szinten tartását is biztosítja.

Részletes adatokat gyűjt kosárlabdázás közben is. Az alapvető mozgásadatokon túl – mint az időtartam, megtett távolság, lépésszám, elégetett kalória és maximális sprintsebesség – pontos adatokkal szolgál az ugrásokról is.

Méri és elemzi az elrugaszkodás mértékét, az ugrások számát, magasságát és időtartamát.

A mért adatokat elemzi és értékeli, majd megfelelő gyakorlatokat ajánl a technika tökéletesítéséhez, ezáltal a hatékonyabb edzéshez.

Minden egyben, a csuklónkon

OLED technológiájú, 0,5 hüvelykes kijelzőjén nem csak a sportolásunkról gyűjtött adatokat nézhetjük vissza, hanem egy sor egyéb információt is. Olyan funkciókat is ellát, mint az alvásfigyelés, különböző értesítések (üzenetek, hívásértesítés, naptárbejegyzések), ébresztőóra és aktivitásfigyelés. Továbbá egy gombnyomásra megkereshetjük vele mobiltelefonunkat is. A hosszú üzemidő garantálja, hogy a Band 4e Active akár három hétig tökéletesen működjön:

gyorstöltéssel alig fél óra alatt teljesen feltölthető.

A készülék kecses és karcsú megjelenése minden öltözékhez illik. Az okoskarkötő pántja erőteljes, dinamikus korall és klasszikus, grafitfekete színekben érkezik. A kiváló szakítószilárdságú, teljesen újratervezett szíjak ellenállnak az izzadságnak, emellett rendszeres használat és igénybevétel mellett is megtartják formájukat. A készülék 50 méter mélységig vízálló, így nem kell aggódni, hogy az izzadás, az úszás, vagy az esős időben végzett edzések kárt tennének benne.

Könnyen kapcsolódik

A 8990 forintos Huawei Band 4e Active – akárcsak a Huawei család többi tagja, mint például a Huawei Watch GT sorozat vagy a Huawei Freebuds – támogatja a többeszközös együttműködést: könnyen összepárosítható bármilyen mobiltelefonnal – legyen szó iOS vagy Android alapú eszközről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!