Tizennégy éves volt

2019.03.21. 11:52

A harmadik lány hal meg fürdőszobában a mobilja miatt

Szakértők a hírhedt orosz ruletthez hasonlítják az eseteket.

Fotó: Shutterstock

Egy éven belül a harmadik fiatal lány halt meg Oroszországban, a Moszkvához közeli Csebokszáriban, mivel fürdőzés közben is használni akarta a telefonját. A készülék a kádba csúszott.

Yulia Vysotskaya, 14 éves diák, zenét hallgatott, miközben töltötte a merülni kezdő készüléket.

A szülők mentőt hívtak a lakáshoz, de már a helyszínen halottnak nyilvánították.

Olyan a fürdőszobai töltés, mint az orosz rulett

Ez egy év alatt már a harmadik ilyen eset: mindegyikben lányok haltak bele áramütésbe. Pedig a hatóságok rendszeresen figyelmeztetnek a helytelen gyakorlat veszélyeire.

Decemberben történt, hogy a tizenöt esztendős Irina Rybnikova – egyébként orosz harcművészeti bajnok – azonnal meghalt, amikor az iPhone-ját a töltőre csatlakoztatta a fürdőszobában. Az szomorú eset Bratszkban, Kelet-Szibériában történt.

Előtte egy tizenkét esztendős moszkvai kislány, akit a hírekben Kseniya P-nek neveztek, zenét hallgatott a töltőre tett telefonjáról a fürdőben.

Aztán már csak a csend

Vacsorázó édesanyja a csendre lett figyelmes. Mire bement, már csak a mobil lebegett a vízen a halott lány fölött.

Nem csak orosz lányok haltak meg ilyen vigyázatlanul, írja az Independent: az amerikai Új-Mexikóban 2017-ben a szintén tizennégy esztendős Madison Coe úgy halt meg, hogy megérintette a töltő elhasználódott hosszabbítóját.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!