Magyar kutatók

2020.06.30. 18:00

A hazai fejlesztésű LynxKite szabad szoftver lett

A Lynx Analytics egy magyar kutatók által alapított szingapúri cég, amely élen jár a gráf-alapú kutatások üzleti hasznosításában.

Forrás: Shutterstock

Nemzetközi ügyfeleik között megtalálhatóak nagy telekommunikációs cégek, bankok, közlekedési vállalatok és állami szervek. Projektjeik között egyesekkel adatokat " target="_blank" rel="noopener noreferrer">térképeznek fel gráfokkal, demográfiai adatokat becsülnek meg, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">fogyasztói elégedettséget mérnek, csalásokat lepleznek le, optikai hálózatokat és ATM elhelyezéseket optimalizálnak, vagy okos városok adatait elemzik.

A közös jellemzője ezeknek a projektek a gráf analitika:

mindig a dolgok közti kapcsolatokban rejlő információt felhasználva tudnak eredményeket adni.

A Lynx sikerének egy fontos összetevője a LynxKite. A cég időben felismerte, hogy hiányoznak az eszközök a hatékony, interaktív, fenntartható gráf bányászathoz, és 2014-ben létrehoztak egy K+F csapatot Budapesten, hogy egy ilyen platformot kifejlesszen. A LynxKite fejlesztése szoros együttműködésben folyt az ügyfelek projektjein dolgozó csapatokkal.

Hat évvel és több mint 15000 committal később, most jelentették be, hogy szabad szoftverként megosztják a közösséggel ezt az alkalmazást. Mert bíznak benne, hogy a LynxKite hasznos eszköz lesz minden data scientist számára és hozzájárul a kevésbé ismert gráfos módszerek népszerűsítéséhez.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!