Olyan új, mint a régi

2019.01.22. 06:00

A Legenda visszatér: újra gyártják a valaha legmenőbb mobilt

Hajtogatható volt, mindenki ezt akarta és végül szinte mindenkinek lehetett. David Beckhammal reklámozták a Razr V3-at.

Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Nem pletykalap, a The Wall Street Journal számol be róla, hogy a Motorola nagy legendáját, a Razr V3-nak megcsinálják és piacra dobják. Természetesen Razr V4 néven.

Ma már sokaknak el kell mesélni, mi is volt a Motorola Razr V3.

A V3-as az volt a Motorola-nak, ami a Nokiának a 3310-es

Ez volt a hihetetlen nagy dobás, a V3-as valaha akkora név volt, hogy ma is erre akarják a sikert alapozni. Végül is, a Nokia nevet ma tulajdonló, semmiből előtűnt cégnek például sikerült a Nagy Visszatérés.

Mikor a Motorola kiadta a Razr V3 készülékét, óriási siker lett. A menőség szimbólumává vált, eladtak belőle 130 millió darabot világszerte.

David Beckhammal reklámozták:

Aztán miként a Nokia, a Motorola is belealudt a sikerbe, és nem tartottak lépést a fejlődéssel: 2007-ben az iPhone megjelenése a semmibe buktatta a sikermobilt.

A rajongók pillanatok alatt elfordultak tőle

A Motorola tönkrement, megvette a Google, s mivel nem tudott mit kezdeni vele, 2014-ben eladta a kínai Lenovónak. A Lenovónak sok eredeti ötlete támadt eddig, most éppen az, hogy megcsinálja a V4-et.

Külön poén az egész történetben, hogy miközben a legnagyobb gyártók, köztük a Samsung, a Xiaomi, az LG a fáma szerint azon küszködnek, hogy kihozzák a hajtogatható mobilt, úgy fest, a Razr V4 meg is csinálja. Úgy mint régen.

Csak most nem két darabból hajlik a mobil, mint valamikor, hanem a kijelzőjén

Íme, a valahai Razr V3:

És alább, a kémfotón a Razr V4:

Állítólag a Verizon már le is szerződött az értékesítésére a Lenovóval, holott a telefont még javában tesztelik.

A februárban várható hajtogatható csoda esetében három kijelzőről, belül kettőről (az egyik a készülék alján) és kívül még egyről beszélnek, Qualcomm Snapdragon 855 chipsettel, 6 GB RAM-mal.

Egyelőre őrült, 1500 dolláros áron indul a készülék értékesítése, s a Lenovo nem is tervez 200 ezernél többet gyártani. Igaz, így indult a Razr V3 is, csak később szelídült elérhetővé az ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!