Elérhető a királyfi

2020.10.14. 12:07

A legfontosabb 12 tudnivaló a 4 új iPhone 12-ről

Meglehet, törölni kell néhány, az iPhone-nal kapcsolatban megkövesedett közhelyet. Például már nem is annyira drága – a versenytársaihoz képest.

In this photo released by Apple, Apple CEO Tim Cook holds up the all-new iPhone 12 Pro during an Apple event at Apple Park in Cupertino, California on October 13, 2020. (Photo by Brooks KRAFT / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ Apple Inc./ Brooks Kraft" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Az Apple bejelentette a legújabb iPhone 12-est – pontosabban négyféle 12-est –, ha jól számoljuk, nagyjában-egészében mintegy tizenkét újdonsággal.

A legfontosabb: mindegyik mobil támogatni fogja az 5G-t – természetesen –; az összes készülék teljesen új dizájnt kapott; és ráadásul az árak sem szálltak annyira rakétaként az egekbe, akad kifizethető és mégis ütős készülék is a választékban.

Tehát az árcédulák nagyjából maradtak a régiek, bár a hazai vásárlók a forint-dollár árfolyamromlását persze érzékelni fogják. De nem olyan aggasztó tempóban emelkednek az árak, mint az androidos csúcskészülékeknél: a harapott almás cég mintha észlelte volna, milyen kedvező fogadtatást kapott áprilisban a baráti árú iPhone SE 2.

Ide kattintson, aki videón akarja megnézni a teljes bemutatót. Alább pedig a legfontosabb újdonságok láthatók 16 percben:

És itt egy csalogatóan rövid, másfél perces reklám:

Az iPhone 12-k közös jellemzője a mostanában megszokottnál szögletesebb, lapos kialakítás, amely mintha visszamutatna a valahai iPhone 4-es, 5-ös mobilokra. A már említett 5G-n kívül fontos, hogy ütésellenállóbb „Ceramic Shield” burkolatot kaptak a kijelzők, amik egyébként faltól-falig terülnek, elfoglalják az egész előlapot. Visszajött a sokak által kedvelt, s méltatlanul feledett MagSafe: a töltő vezeték végre mágnesesen cuppan a helyére.

Szerintünk a bemutatón a legizgalmasabb újdonságnak az iPhone 12 mini tűnt, az ára, a mérete és képességei miatt.

iPhone 12 mini

Fotó: Apple

Az kis királyfit újra zsebre lehet vágni, de azért a legnagyobb méretű iPhone-hoz hasonló hardveres képességeket rejt magában. A dimenziói már-már a 4 hüvelykes régi iPhone-okat idézik: ez a mobil megint elfér szűk zsebben, kicsi női táskában. Biztosan megjósolható, hogy sokaknak tetszeni fog.

A fellengzős Super Retina jelzőt is megkapta, ahogy az említett Ceramic Shield-et is. Fotózóknak meg kell elégedniük nagyjából az előd 11-es kéttagú, nagy és ultraszéles látószögű kameráival.

Ha nem vesszük figyelembe, hogy még a gyorstöltőfejet is külön meg kell venni, saját „műfajában” egészen korrekt áron adják: az iPhone 12 mini tárhelytől függően (mondjuk a legolcsóbb, 64GB elég vicces ma már) 299 ezertől 365 ezerig tartó ársávban kapható.

A normál, meg a Pro, meg a Max

A szerintünk igazán nagy dobás 12 mini mellett bemutatkozott a „normál” iPhone 12 is. Ez 6,1 hüvelykes kijelzőt, nagyobb akkumulátort kapott: más téren gyakorlatilag megegyezik a kistestvér paramétereivel.

Ára tárhelytől függően 349 és 415 ezer között lesz.

Fotó: Apple

iPhone 12 Pro

A Pro hasonlóképpen tartalmazza a „normál” iPhone 12-es adottságait, érdemi különbségre a jobb kamerákban lehet találni – hármat kapott, normált, telét és ultraszélest. Jön vele a fotózóknak a RAW mód, a kamerák meg zafír védelmet kaptak.

A készülék 439 és 571 ezer forint közötti árakon lesz kapható.

iPhone 12 Pro Max

Ezen készülék a 6,7 hüvelykes képátlójával vissza is tér az Apple a „tepsi” fazonokhoz. Bár tovább javították a Pro Maxban a kamerákat, de nemigen látszik, mitől lenne annyival jobb ez a mobil, mint amennyivel drágább: tárhelytől függően 479 ezerről indul és 611 ezerig tart az ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!