Digitálissá váló tér

2019.02.05. 17:59

Átlátszó OLED-et és üvegre simítható fóliaképernyőt mutattak be

Az amszterdami Integrated Systems Europe (ISE) szakkiállításon kerültek elő a futurisztikus kijelzők.

Kép: Shutterstock

Európában először ezen a kiállításon lesz látható az LG 88 darab hajlítható Open Frame OLED kijelzőből álló hatalmas installációja.

Az installációt alkotó kijelzők, melyek akár egy egyméteres sugarú kör ívének megfelelően hajlíthatók, számos felülethez jól illeszthetők.

Az OLED-panelekből álló videofal olyan természeti jelenségeket mutat meg nagy részletességgel, mint zúgó vízesés, fenséges gleccser, érintetlen erdő vagy épp a tomboló hóvihar.

A cél a tér lenyűgöző digitális környezetté alakítása.

Itt tették közzé a koreai óriás különleges, átlátszó OLED-kijelzőjét is. A kirakatokba és galériák belső tereibe tervezett, 38 százalékban áttetsző képernyőn egyaránt futhat mozgókép vagy képgaléria, miközben a mögötte elhelyezett termékek is tisztán láthatók.

Az átlátszó OLED Signage panelek az úgynevezett nyílt keret dizájnnak köszönhetően csempék módjára helyezhetők el és kapcsolhatók össze, ezáltal jól használhatók nagy terekben.

Az LG LAPE-sorozatba tartozó LED-termékeiben elkülönül a központi elektronika és a kijelző, az így kialakított ultravékony képernyők telepítése pedig még egyszerűbbé válik.

A kisebb méretű, könnyű szerkezetű LDM (LED Display Module) készülék, amely szintén egy akár egy egyméteres sugarú kör ívének megfelelően hajlítható (domború és homorú formában is), könnyen installálható, akár beépítésre, akár felfüggesztésre van szükség.

Az LG színezett, átlátszó LED-fóliája pedig bármilyen méretű üvegfelületen használható, és digitális kijelzővé változtatja az hétköznapi ablakokat és üvegfalakat.

A maximum 73 százalékban átlátszó filmréteg használaton kívüli állapotban észrevehetetlen az üvegfelületen, amely a rásimított fólia ellenére is megtartja eredeti tulajdonságait. A kijelzőréteg öntapadós, de könnyedén eltávolítható bármilyen felületről anélkül, hogy ragasztónyomot hagyna maga után.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!