Közszolgálati Egyetem

2019.05.03. 09:45

Az elektronikus demokráciáról tartanak konferenciát

A Közép- és Kelet-európai elektronikus demokráciáról és elektronikus kormányzásról tartottak kétnapos konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tegnap és ma.

Fotó: Shutterstock

A hatodik alkalommal megrendezett „CEEEGOV days” egyik fő témája a kibervédelem volt.

Az NKE közleményében azt írta, hogy a magyar elektronikus közigazgatás jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a nemzetközi összehasonlítások szerint azonban még mindig nagy a lemaradása más államokhoz viszonyítva.

A tudományos konferencián két nap alatt, 14 szakmai szekcióban negyvennél több prezentációt hallgattak meg az érdeklődők.

Az elektronikus kormányzástól a közösségi média szabályozásáig

A magyarországi szakemberek mellett olyan neves külföldi előadók gondolatait is megismerhetik a résztvevők, mint például a többszörös „Best Paper Award”-díjas Alois Paulin, aki a kvantumköltségvetésről szól majd, vagy a szintén többszörös díjazott Catalin Vrabie, aki az okosvárosokkal kapcsolatos legújabb fejlesztésekről tart előadást.

Szó volt a mobil elektronikus kormányzásról, a közösségi média állami szabályozásának lehetőségeiről és a digitális kompetenciák rendészeti alkalmazásáról.

A pénteki záróeseményen a legjobb elméleti, illetve gyakorlati tanulmányt díjazzák, és átadják a „közönségkedvenc” díjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!