Új Samsung prémiumtelefonok

2021.01.15. 18:00

Egyik szemünk sír, a másik meg nagyon csodálkozik

Megint szép és jó a gyári adatok szerint a most bemutatott új Galaxy S család. Bár azt is átvették az iPhone-tól, amit nem kellett volna.

Forrás: Samsung

Fotó: LEEMIRI

A legújabb Galaxy S készülékekkel is terjed az iPhone-nal tavaly kezdett „divat”, hogy új készülékkel nem kapunk töltőt – vegyük meg külön, vagy használjuk a régit. Ráadásul még így is emelkedik a mobilok ára: nehéz elfogadni a környezetvédelemre hivatkozó érvelést.

Három készülékkel rukkolt elő egyszerre a gyártó, januárra hozva elő a szokásos február-márciusi debütálást.

A két alacsonyabb árú készülék, a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G sem olcsó. Előbbi 128GB és 256GB verzióban, 8GB RAM-mal 329,990 és 349,990 Ft-os, utóbbi, a pluszos 128GB és 256GB verzióban, 8GB RAM-mal 409,990 és 424,990 Ft-os áron előrendelhető – ilyenkor Galaxy Buds Live és Galaxy SmartTag lesz hozzájuk az ajándék készülék. A polcokon január végén lesznek a mobilok.

Ezt a két telefont főként azoknak lehet ajánlani, akik két-három generációval korábbi telefonról váltanak, mert az S20-ashoz képest esetükben inkább ráncfelvarrásról, látványosabb kinézetről – mutatós kameraszigetről – és pár kellemes újdonságról beszélhetünk.

Csak FHD+ a felbontásuk – ez némi visszalépés; igaz, ellenben a Galaxy S21 5G kijelzője adaptív 120 Hz képfrissítésre képes, ami simább görgetést és kíméletesebb használatot tesz lehetővé. A kamerák minden valószínűség szerint hozzák a megszokott magas Samsung-minőséget, s a

szuperstabil funkcióval már 60 fps sebességgel képesek rögzíteni.

A Galaxy Buds Pro-val egyszerre rögzíthetők mind a környezeti hangok, mind pedig a felhasználók saját hangja a több mikrofonos felvétel segítségével. Így a kommentár könnyedén felvehető, akár a telefontól nagyobb távolságra is. Az állványra állított Galaxy S21 5G készüléken, Pro Video módban, a Buds Pro használható hangmikrofonként, amellyel kiváló minőségben rögzíthető a beszéd, a mozgás, és a háttérhangok.

Az idei nagy dobás: Galaxy S21 Ultra 5G

A csúcsváltozaton egységet alkot a készülékház fém keretébe olvadó a készülék keretével kameraszigettel: ez a változat rendelkezik a Galaxy sorozat eddigi legfejlettebb kamerarendszerével.

A hátlapi quad kamera (ultraszéles-, széleslátószögű és duál tele lencsék) továbbfejlesztett, 108 MP pro szenzorával 12 bites HDR fotók készíthetők, amelyek 64-szer gazdagabb színeket és több mint háromszor szélesebb dinamikatartományt nyújtanak.

A Galaxy készülékek közül elsőként készíthetők mindegyik lencsével 4K felvételek 60 fps mellett, beleértve az előlapi és a hátlapi kamerát is, így a felhasználók felvétel közben is szabadon válthatnak ezek között. A 12 bites RAW fájltípusnak köszönhetően egyetlen részlet sem veszik el a fényképek szerkesztése közben.

Zoom használatakor sem kell minőségromlás miatt aggódni. A Galaxy S21 Ultra 5G

százszoros Space Zoom, ultranagyítás a Samsung első Duál Tele lencserendszerével érkezik,

amelyben egy háromszoros és egy tízszeres optika található, mindkettő Kettős Pixel(2PD) Autofókusszal, amelynek köszönhetően nagy távolságból is tiszta felvételek készíthetők.

A Galaxy S21 Ultra 5G továbbfejlesztett Világos éjjeli módja a Samsung eddigi legjelentősebb eredménye az éjszakai fotózás terén. A továbbfejlesztett Éjszakai módnak, a zajcsökkentésnek, valamint a 12MP Nona-binning technológiának köszönhetően a felhasználók gyorsan és kiváló minőségben készíthetnek felvételeket olyan, kihívást jelentő körülmények közötti is, mint például egy gyengén megvilágított szoba vagy éjszakai táj.

Amúgy a Galaxy S21 Ultra 5G az S21 széria legnagyobb tagja 6,8 colos Dinamikus AMOLED 2X kijelzőjével, amely a Samsung eddigi legjobbja. A felhasználóknak nem szükséges választaniuk a sima 120 Hz frissítési ráta és a látványos Quad HD+ felbontás között, az S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat történetében először mindkettőt képes egyszerre nyújtani.

A készülék automatikusan a megjelenő tartalomhoz igazítja a frissítési rátát 10- és 120 Hz között, így az energiahatékonyság miatt az üzemidő is tovább növekedhet.

Érdekes ötlet, hogy – a Note házon belüli konkurenciájaként? –

S Pen-t, azaz tollat is vehetünk hozzá, tokkal együtt.

Magyarországon január 29-től lehet megvásárolni a készüléket. Az előrendelőknek szintén Galaxy Buds Pro és Galaxy SmartTag az ajándékuk. A Fantomfekete, Fantomezüst 128GB modell 12GB RAM-mal, 479,990 Ft-os; a Fantomfekete, Fantomezüst 256GB modell 12GB RAM-mal 499,990 Ft-os; a Fantomfekete 512 GB modell 16GB RAM-mal pedig 549,990 Ft-os áron lesz kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!