X-Europe program

2019.12.11. 17:49

Európán átívelő innovációs együttműködés indul

A Design Terminal a holland The Next Web felkérésére nagyszabású, kétéves programot indít januártól a nyugat-, és a kelet-közép-európai innovációs ökoszisztémák összekapcsolására.

Forrás: Shutterstock

A program segítségével a visegrádi régió tudományos kutatáson alapuló, deep-tech innovációit fejlesztő vállalkozásai nyugat-európai piacokon építhetnek kapcsolatokat.

A sikeresen futó nemzetközi Mentorprogram és a visegrádi régióban egyedülálló V4 Startup Force program után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Design Terminal nemzetközi tevékenysége.

A világszerte elismert, holland The Next Webbel és az európai startupok körében megkerülhetetlen három további partnerrel indít nagyszabású, kétéves programot a nyugat- és a kelet-közép-európai, valamint a Baltikum innovációs ökoszisztémáinak összekapcsolására, a Horizon 2020 uniós program keretében. Az vállalkozásfejlesztési képzések mellett kifejezett cél az üzleti együttműködések elősegítése a startupok, kkv-k és a nagyvállalatok között.

Az X-Europe programmal a Design Terminal hozzásegíti a visegrádi régió csúcstechnológiai mérnöki innovációit fejlesztő kezdő vállalkozásait és kkv-it

a nemzetközi piacra lépéshez, üzleti eredményességük növekedéséhez,

valamint összeköti őket Nyugat-Európa nagyvállalataival is. A régió nemzetközi versenyképességének erősítése mellett a program jelentősen megerősítheti Budapest, mint a régió innovációs motorja szerepét is.

Az X-Europe januárban kezdődik és 26 hónapig tart, a program eseményei Budapest mellett Amszterdamban és Rigában zajlanak majd. A program nemzetközi kommunikációja is januárban indul, mely nyomon követhető lesz a hazai- és a nemzetközi médiában is.

Nagyjából 1500 startup mozgósítására számítanak a szervezők, melyek közül 150 tud részt venni a programban. A képzések, mentorálások és üzleti kapcsolatok kialakítása mellett a vállalkozások segítséget kapnak médiajelenlétük növelésében, összekapcsolják őket befektetőkkel, illetve három csapat szemeszterenként csatlakozik a Design Terminal Mentorprogramjába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!