Az új EMUI

2019.08.23. 09:58

Ezt hozza a Huawei mobilok új felhasználói felülete

A Huawei a nemzetközi Fejlesztői Kongresszusa keretében mutatta be legújabb, saját fejlesztésű rendszerfelületét, az EMUI 10-est.

Richard Yu Chengdong, CEO of Huawei's consumer products division, introduces the Huawei P30 Series smartphones during the new product launch event in Shanghai, China, 11 April 2019. The Huawei P30 and P30 Pro flagship phones were official unveiled on March 26 through a global launch event in Paris, France. For China, Huawei will be holding an exclusive event in Shanghai on April 11 to announce the P30 and P30 Pro for the home market. The Huawei P30 will be hitting the Chinese markets in three storage versions such as 64 GB, 128 GB and 256 GB. These variants will be equipped with 8 GB of RAM. The Huawei P30 Pro will be coming to China in options like 128 GB, 256 GB and 512 GB. These models are also equipped with 8 GB of RAM each.

Forrás: AFP

Talán a legfontosabb, hogy a 10-es minden eddiginél több eszközt és alkalmazást biztosít a felhasználóknak, köztük az osztott technológiát, amellyel a készüléktulajdonosok

HD minőségben, egyszerre több videóhívást is folytathatnak.

Az új felület a hívások fejlesztése mellett a fájlmegosztás és a biztonság terén is előrelépést jelent.

Dr. Wang Chenglu, a Huawei Fogyasztói Üzletág szoftverfejlesztési részlegének vezetője elmondta, hogy

elsőként a Huawei P30 szériája kapta meg tesztelésre az új felület bétaváltozatát,

ez a közeljövőben a Mate 20 sorozat készülékeire is elérhető lesz.

Generációváltást ígérnek a mobilfelületeken

Az EMUI 10 három frissítéssel szolgál: az UX dizájnnal, a minden forgatókönyvre kiterjedő, teljes körű (all-scenario ultimate) élménnyel, valamint a problémamentes működés új szabványával.

A Huawei új felhasználói felülete jelentős változást hoz majd a telefonálásban: az említett innovatív osztott képernyős technológiának köszönhetően a felhasználók egy időben akár több videóhívást is lebonyolíthatnak, mindezt HD minőségben. A készüléktulajdonosok a környezeti adottságoktól függetlenül, szinte bárhol és bármikor indíthatnak audió- és videóhívásokat. Az EMUI 10 kezelőfelület segítségével a Huawei okostelefonjai gyorsan és egyszerűen kapcsolódnak majd más készülékekhez is: a bejövő hívások esetén a felhasználó akár okoshangszórón is fogadhatja azokat, a videóhívásokat pedig a televízión vagy járműbe telepített eszközökön bonyolíthatja majd.

Az EMUI 10

használatakor akár valós idejű drónfelvétel is küldhető.

A gyártó a hívások minősége mellett a kezelőfelület megjelenésére is nagy hangsúlyt helyezett. Elődeitől eltérően az EMUI 10 új, sötét módban is elérhető lesz, amely optimalizálja a szöveg és a háttér közti színkontrasztot, a szövegek és ikonok színét, és segíti az olvashatóságot a felhasználó számára.

Eszközök egymás közt, biztonságosan

A Huawei EMUI 10 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az osztott képernyős módot akár a munkahelyen is zökkenőmentesen alkalmazza. Az okostelefon és a számítógép a másodperc töredéke alatt képes lesz összekapcsolódni egymással, így a képernyőkép mellett az adatok is megoszthatóvá válnak a két eszköz között a Drag-and-Drop technológiának köszönhetően. Az érzékeny adatok védelméről a Huawei megosztott biztonsági rendszere gondoskodik.

A gyártó az EMUI 10 esetében saját hardvert és szoftvert, valamint chiprendszerű architektúrát és kernelrendszert használ. A Huawei okoskészülékei kizárólag a felhasználó előzetes jóváhagyása után csatlakoztathatók majd egymáshoz, illetve más eszközökhöz, valamint az ezek közti kommunikáció az adatbiztonság megőrzése érdekében teljesen titkosított.

Itt tart az EMUI

Az elmúlt években a Huawei mobiltulajdonosok száma világszerte jelentősen megnőtt, a vállalat százmillió eszközt szállított le az év első öt hónapjában, a jövőben pedig az EMUI egyre több alkalmazást és eszközök közti élményt fog biztosítani a felhasználók számára.

A Huawei EMUI jelenleg 77 nyelvet támogat és több mint ötszázmillió aktív felhasználóval rendelkezik a világ 216 országában. Statisztika adatok szerint az EMUI 8.0, valamint a 9.0 felhasználási arány elérte a 79, illetve a 84 százalékot, az EMUI 10-re átállók száma pedig a várakozások szerint meghaladhatja a százötvenmilliót. Az új kezelőfelület várhatóan elsőként a Mate sorozat következő generációs termékein mutatkozik be.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!