Nem félreértés

2021.06.08. 18:22

Hamarosan nyilvánosan imádkozni lehet a Facebokon

Legalábbis egyeseknek már felbukkant a lehetőség a közösségi oldal beállításaiban: vélhetően csoportoknak teszik lehetővé, hogy kérjenek és imádkozzanak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezúttal tehát nem az a Facebook kérdése, hogy „mi jár a fejedben”, hanem hogy

„kiért, miért imádkozol?”

Meglehetősen szokatlanul hat a Facebook mondhatni vegyes tartalmai között a mély áhitat lehetősége, bár bizonyára egy perzsa piacon is lehetséges a Mindenhatóval kapcsolatot keresni.

Úgy fest, hogy az – egyelőre jobb híján – talán „imaposztoknak” fordítható szolgáltatást pont Robert P. Jones, egy amerikai valláskutató intézet alapító igazgatója is észre vette és kérdezett.

So I just had this “Introducing Prayer Posts” pop up as a new fb feature on my profile. Anyone else seeing this? Wondering what fb algorithm thinks it knows about me? pic.twitter.com/TnP1reKDGR

Jones érdeklődik, hogy a váratlanul a profiljába került új FB funkciót bárki más látja? És persze kíváncsi lehet, hogy

milyen FB algoritmus gondoskodik ezúttal róla?

Állítólag a Facebook már évek óta dolgozik az imaposztokon, de a pandémia miatt az általános bevezetésére még várni kell.

Kérdés, hogy

a Facebook vajon honnan tudja, hogy ki akar nyilvánosan imádkozni, s egyáltalán, hogy ki imádkozik?

Hogy éppen Jones valláskutatót is megtalálták, arra utal, hogy folyhat spirituális adatgyűjtés is.

A közösségi óriásvállalat viszont nem válaszolt a Gizmodo kérdésére, hogy az imákból származó adatokat felhasználják-e a célzott hirdetésekhez.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!