Még csak próbaidejüket töltik

2019.05.06. 15:18

Humanoid robotpincérnőket vetnek be egy olasz étteremben

Aki most szerdán arra jár, már emberszabású gépektől kaphatja meg a kávéját.

Kissé nőies alkatot készítettek annak a két robotpincér(nő?)nek, aki az olaszországi Rapallo-ban fognak munkára.

A „hölgyeket” Kínában gyártották, fehér és piros, vagy fehér és kék színű a kötényük, vállpántot és nyakszalagot is kaptak, nevük Xiao Ai, illetve Piccolo Amore. Női hangon beszélnek, szenzoraik segítségével navigálnak, és kérésre énekkel köszöntik a szülinaposokat.

Az il Valore Italiano képein látható pincérnőket a harmincéves tulajdonos, bizonyos Gabriele Hu maga szerelte össze és helyezte üzembe.

Ígérik, a liguriai étteremben május 8-tól dolgozó felszolgálók nem szorítják ki az igazi pincéreket, csak megkönnyítik a dolgukat.

Nem túl csinosak, de pontosak

Még a helyi polgármester is megjelent a kávézóban, hogy a próbaidejük alatt megtekintse a robotokat. A Gran Caffe Rapallo robotjai felkeltették a tengerparti város polgárai és a turisták érdeklődését.

A helyet annak idején egyébként két irodalmi Nobel-díjas alkotó, Ernest Hemingway amerikai regényíró és Eugenio Montale olasz költő is gyakran felkereste.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!