Kínában startol

2021.01.22. 15:00

Íme, a Honor új, Huawei utáni első mobilja

Még novemberben kényszerült arra a Huawei, hogy eladja Honor almárkáját.

Forrás: Honor

Mint ismert, az Egyesült Államok egyre szigorította a Huawei-jel szembeni korlátozásokat, ellehetetlenítve a kínai vállalat számára az amerikai szoftverek és technológiák beszerzését. Az cég most új tulajdonosi gárdával, a Huawei alkatrészei, s az Egyesült Államok által aggályosnak vélt megoldásai nélkül

bedobta új zászlóshajó készülékét, a V40 5G-t.

Az okostelefont egyelőre csak Kínában dobják piacra: a Honor V-sorozata általában „View” márkanéven jutott el a világ többi részébe. Kinézetre szinte letagadhatatlan a rokonság a Huawei-jel, a motorháztető alatt azonban teljes csere ment végbe.

A V40 adatai igazán meggyőzőek.

6,72 hüvelykes, 120 Hz-es frissítésű OLED-képernyővel rendelkezik, és MediaTek Dimensity 1000+ processzorral jön.

Főkamerája a hírek szerint 50 megapixeles, ezen kívül a négy egységből álló rendszer 8 megapixeles ultraszéles lencsét, 2 megapixeles lézeres fókuszt biztosító egységet, illetve egy 2 megapixeles makrókamerát kapott.

4000 mAh-s akkumulátora vezeték nélkül tölthető 50 W-tal, vagy kábellel 66 W-tal.

Persze a készülék újra használja a Google rendszerét.

Kínában a 8GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkező változat 550 dollárnak, a 256 GB-os modell pedig 620 dollárnak megfelelő jüanba kerül.

Borítóképünkön a Honor előző csúcsmodellje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!