Tuti tipp

2020.02.27. 06:00

Íme, a közösségi oldal, amelyen egyetlen személlyel levelezünk

Eljött az ideje annak az okostelefonos alkalmazásnak, ami kizár minden fölösleges szereplőt. És a velük járó kockázatokat és mellékhatásokat.

Forrás: Shutterstock

Csendben debütált még Valentin-napon a Bedford nevet viselő alkalmazás, csak most vette észre a sajtó. Pedig már az is figyelemre méltó, hogy az iPhone-ra és iPad-ra készült applikációt Joshua Kushner (Donald Trump elnök tanácsadója, Jared Kushner testvére) írta.

Kushner egyszerűen csak szépen, nyugodtan akar társalogni feleségével, Karlie Kloss gyönyörű szupermodellel.

Karlie Kloss amerikai manöken
Fotó: Yoan Valat / MTI/EPA
Joshua Kushner
Fotó: AFP

A Bedford üzenetküldő ingyenes és végponttól-végig titkosított. Lehetővé teszi, hogy szöveget, képet, videót küldjön a felhasználó egyetlen egy embernek – a partnerének, rokonának, bárkinek, akit erre méltónak talál.

Azért kapta az app a Bedford nevet, mert Karlie és Josh ott házasodtak össze.

Minden elküldött – s ráadásul titkosított üzenet – 48 órán belül automatikusan törlődik. Tehát

a szeretet örökké tarthat, de az üzenet eltűnik a Nagy Digitális Semmiben.

Elsőre kissé szokatlanul hangzik az egyszemélyes közösségi oldal, de nem Kushner az első, aki aggódik a digitális nyilvánosság mellékhatásai miatt.

A WhatsApp ismerten sérülékeny, és az iMessage-ben is számos biztonsági rést találtak. Szintén Apple készülékekre még novemberben jelent meg a Facebook két volt alkalmazottja fejlesztésében a Cocoon, ami biztonságos, intim teret ígér – legfeljebb 12 kiválasztott embernek.

És itt a hó elején indult levelező, az Ikaria, amely csakis a hozzánk közel állóknak készült. Azt ígéri, hogy soha nem adja el az adatainkat, nem küld reklámokat, számára „nem mi vagyunk a termék”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!