Kína újraáraz

2019.03.07. 13:25

Leárazott iPhone-okat árusítanak a kínaiak

Idén másodszor kezdtek diszkontáron kínálni iPhone-okat, miközben az Apple hosszú ideje küzd eladásainak lassulásával a világ legnagyobb mobiltelefon-piacán.

Fotó: Shutterstock

A héten több, elektronikai cikket árusító kínai vállalat jelentette be, hogy árkedvezményeket ad az Apple okostelefonjaira. Ezt megelőzően januárban voltak tömeges leértékelések, nem sokkal azelőtt, hogy az Apple a kínai piac esetében erős visszaesésről számolt be.

Náluk véve sokkal olcsóbb lesz már a nagyobb iPhone is

A suning.com közölte, hogy az iPhone XS modell árát legalább ezer jüannal (148,95 dollár) csökkentik. A Suning más egyéb internetes áruházakkal együtt lejjebb vitte más iPhone-modellek árát januárban, de az XS-ekét nem.

A pinduoduo.com, amely elsősorban arról ismert, hogy olcsó termékeket kínál, a 64 gigabájtos XS modellt 6999 jüanért kínálja, ami ugyancsak ezer jüannal kevesebb a hivatalos árnál.

Az Apple a hivatalos nyilatkozatai szerint tartaná az árat – hiába

Kína második legnagyobb online kiskereskedelmi cége, a Jingdong (JD.com) egy sor Apple-okostelefonra ad akár 1700 jüanig terjedő árkedvezményt, ideértve az XS és az XS Max modelleket is.

Az Apple január végén közzétett gyorsjelentésében arról számolt be, hogy a december 29-vel zárult negyedévben Kínában 20 százalékkal csökkent árbevétele, ami alapvetően arra vezethető vissza, hogy jelentősen visszaesett a vállalat legfontosabb terméke, az iPhone értékesítése.

Futhatnak a pénzük után

Az okostelefonok iránti kereslet gyengülése és a helyi versenytársak erősödése azt eredményezte, hogy csökkent az Apple piaci részesedése.

Az amerikai vállalat megállapodást kötött az Alibaba fizetési rendszerét, az Alipayt üzemeltető Ant Financial nevű kínai vállalattal és több állami tulajdonú bankkal, ami lehetővé teszi, hogy kínai fogyasztók kamatmentes hitelre vásároljanak Apple-termékeket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!