zseniális

2020.01.02. 17:10

Magától lezárja a zsákot a konyhai okoskuka

Érintés nélkül nyílik a fedele.

Forrás: Shutterstock

Az első világbeli problémák tárháza látszólag kifogyhatatlan, éppen ezért is az élelmes vállalkozások folyamatosan dolgoznak a leghétköznapibb kényelmetlenségek megoldásán, hiszen egy-egy slágernek bizonyuló termék komoly profittal kecsegtet – írja az Origo.

A kanadai, amerikai és kínai mellett pont magyar kirendeltséggel is rendelkező Knectek Labs most megkezdte a kínai eredetű Townew konyhai kuka bevezetését az észak-amerikai és európai piacokon.

A 15,5 liter kapacitású szemetes három olyan dolgot tud, amivel eddig nem találkoztak a vevők:

  • a teteje felé közelítve automatikusan kinyitja a fedelét,
  • az elején lévő gombot megnyomva hőalapú módszerrel lezárja az éppen benne lévő zsákot,
  • a lezárt zsák kivétele után pedig maga berakja a következő zsákot a belsejébe.
  • Az utóbbiból sejthetően a Townew nem a megszokott szemetesszákokat használja, helyette 25 zsákot tartalmazó utántöltő gyűrűt árulnak hozzá, ezt Refill Ring névre keresztelték. Ha kifogy a gyűrűből az összes zsák, akkor a kuka tetejét felnyitva lehet betenni az új gyűrűt.

    A szemetes működéséhez természetesen áramra van szükség, de nem sokra, így a tervezők egy 2000 milliamperes akkut építettek bele, amelyet körülbelül havonta kell tölteni. Egy teljes töltés olyan 10 órát vesz igénybe.

    Hírünk írásakor a Townew forgalmazása még csak az Egyesült Államokban kezdődött meg, így eurós vagy forintos árat nem tudunk mondani.

    Az USA-ban a kuka teljes ára 120 dollár, azaz nettó 35 ezer forint, ami pokolian drága szemetessé teszik a Townew-t.

    Ráadásul a szemeteszsákos gyűrűpakkok sem olcsók. Mint említettük, egyetlen gyűrű 25 zsákot rejt, a gyűrűk háromdarabos és hatdarabos csomagokban rendelhetőek.

    A zsákok anyagát tekintve két opció van. Az olcsóbbik háromgyűrűs (75 zsákos) csomag a klasszikus szemeteszsákokkal 20 dollárba (nettó 5900 forint) kerül, míg környezetbarátabb, könnyen lebomló anyagú zsákokat tartalmazó társáért 30 dollárt (nettó 8800 forintot) kér a cég.

    A hat darab gyűrűt, azaz 150 zsákot tartalmazó pakkok 32 dollárba és 48 dollárba kerülnek, átszámítva nettó 9500 és 14100 forintokról van szó.

    Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!