Hasznos újdonság

2021.08.24. 14:41

Már a Vodafone-nál is van eSIM

Tavaly a szolgáltató a műanyagcsökkentés jegyében lefelezte SIM-kártyatartói méretét, most pedig elérhetővé tette a plasztikkártya nélküli környezetkímélőbb eSIM-et ügyfelei számára.

Woman point finger smartphone screen isolated blue color background

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy éve felezte le SIM kártyatartóinak méretét fenntarthatósági okokból a Vodafone, most a szolgáltató újabb környezettudatos lépéseket eszközölt a SIM-ek terén. Az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén a Vodafone a környezetbarát eSIM-et is elérhetővé teszi ügyfelei számára.

Az eSIM tulajdonképpen egy, a készülékbe integrált SIM-kártya: az eSIM kifejezés az angol embedded SIM rövidítése, ami beágyazott SIM-et jelent.

A szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfelei számára. Az eSIM bármely lakossági hang és mobiladat alapú előfizetéshez elérhető.

A fenntarthatóság mellett az előnyei közt szerepel még, hogy rendkívül egyszerűen, teljesen digitálisan aktiválható, és használat közben is egyszerűen és gyorsan váltogatható az eSIM profil az ügyfél által használt egyes eszközök között, nem kell többé a fizikai SIM kártyát kivenni, majd ismét behelyezni a készülékbe.

Azok számára is nagyszerű megoldást jelent, akik a mindennapokban két SIM-kártyát, és így jellemzően két telefont használnak párhuzamosan

– például céges és személyes telefonszám esetén –, hiszen az eSIM és normál SIM-kártya együttes használata esetén az eSIM-es telefonok duál SIM-ként is használhatók.

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM kártyákhoz szükséges kártya-tartók méretét felére csökkenti, hozzájárulva ezzel a bolygó megóvásához. Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: csak a kis méretű SIM-kártyatartók bevezetésétől számított első fél évben 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat ezzel az egy kis lépéssel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!