Miért is szeressük?

2019.02.25. 11:48

Még a Samsungénál is drágább a Huawei összehajtható mobilja

Sokakban kelti a technikai öncélúság érzetét az év(kezdet) mániája, a hajtogatható okostelefon.

Richard Yu

Fotó: Fotó: Josep LAGO / AFP

Tegnap este nagy csinnadrattával bemutatta a Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon az első hajlítható okostelefonját, a Mate X-et.

Miközben kétségkívül technikai csúcsteljesítmény, hogy érintőképernyőt lehet ki- és összehajtani, ma még nem teljesen érteni, mire is jók a vaskosra sikeredett, a mobiltelefonálás hajnalának téglányi darabjaira emlékeztető készülékek.

Pláne így és ennyiért

Az árcédulára csak erős idegzetűek tekinthetnek, mert a fáma szerint a készülék még a méregdrága, ma még szintén l’art pour l’art produktumnak tűnő Samsung Fold 630 ezer forintos áránál is többe, átszámítva 730 ezer Ft-ba kerül.

Már amennyiben ideérnek vele Magyarországra.

Egyelőre üvegketrecben látható

A rossz nyelvek szerint még nincs teljesen készen a Huawei a hajtogatható Mate X-szel, ezért a bemutatón jelenlévők sem tudták megfogni, kizárólag vitrinben láthatták.

Tudja már az 5G-t is, bár az még errefelé nem érhető el – részben éppen a Huawei körül gerjesztett viták miatt bizonytalanodik el a bevezetés időpontja.

Amúgy persze pazar darab

Óriási készülékről van szó: alaphelyzetben 6,6, kinyitva 8 hüvelykes.

A mobilként és tabletként egyaránt használható készüléket a világ leggyorsabb 5G chipkészletével, a Balong 5000-rel szerelték fel.

A kütyüt a Falcon Wing Mechanical zsanéroknak köszönhetően lehet kihajtani, a készülék kamerarendszere elő- és hátlapi kameraként egyaránt használható. A mobiltelefonok 5G korszakát megalapozni szándékozó Mate X ultravékony, 5,4 mm-es fémteste nagy kapacitású, 4500 mAh akkumulátort rejt.

Fotó: Huawei

Utóbbi támogatja az 55W Huawei Supercharge gyorstöltési technológiát, így 30 perc leforgása alatt képes elérni a 85 százalékos töltöttséget.

Az okostelefon mindemellett kétfunkciós bekapcsológombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomatolvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja az okoskészülékét és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

A Huawei Mate X készülék az elkötelezett rajongóknak Kozmikus kék színben, nyáron érkezhet a boltok polcaira.

Borítókép: Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója bemutatja a Mate X-et (AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!