Versenyre és hobbira

2020.09.23. 06:00

Megjött a Huawei ütős új órája, fitnesz kiegészítője

Két hétig elmegy egy töltéssel a Huawei új okosórája, a Watch GT 2 Pro. A barátságosabb árú Watch Fit is napokig vagy hetekig bírja.

Forrás: Shutterstock

Ami a drága csúcsmodellt illeti, a Watch GT 2 Pro prémium kialakítással, karcoknak ellenálló zafír óraüveggel, fejlett sportmódokkal, stressz szint-figyeléssel, kéthetes üzemidővel és vezeték nélküli töltéssel jön.

Az immáron titániumból készült keret tartós és ellenálló szélsőséges időjárási körülmények között is.

Az óra előlapján több mint kétszáz grafikai beállítás közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. A Huawei Share OneHop Watch Face funkció pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen küldjék át okostelefonjukon tárolt képeiket az okosórára.

Legyen szó versenyszerű sportolásról vagy hobbiról, Watch GT 2 Pro több mint száz edzésmódot kínál, beleértve olyan új sportágakat, mint a síelés, a snowboard vagy a golfozás. Az okosóra beépített animált személyi edzője 44 különböző testhelyzetet animál 12 edzésmódhoz, ezzel lehetővé teszi, hogy okostelefon vagy más készülék nélkül, szabadon edzhessünk, akár otthon is.

A Watch GT 2 Pro összesen 96 edzéstípust támogat,

melyeket fejlett érzékelőivel mér. A 11 profi edzésmód lefedi a legnépszerűbb mozgástípusokat, beleértve többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást. A többi 85 edzésmóddal szinte bármilyen mozgásformát kipróbálhatunk, legyen szó fitneszedzésről, táncról, labdajátékokról, vízi-, téli- vagy extrém sportokról. Az edzésmód egyszerű kiválasztását követően a készülék méri a teljesítményünket, az okosszenzorok pedig többek közt a szívritmust, kalóriát, az edzés idejét, a véroxigén-szaturációt (SpO2) figyelik.

A készülék a környezeti viszonyokra is figyel, így

követi a napfelkeltét, a naplementét, a holdfázisokat, az árapályt és az időjárást is.

Ez különösen természetjáró kalandoroknak és sportolóknak hasznos. Az előre telepített 13 féle futóprogram és a beépített virtuális futóasszisztens funkció azoknak segít, akik egyedül vagy otthon sportolnak.

A Huawei jelentősen fejlesztette az egészségfigyelő funkciókat az új készülékben. A TruSeen 4.0+ szívritmus-figyelő technológia a zafír hátlappal még pontosabb méréseket tesz lehetővé. A készülék támogatja a valós idejű szívritmus-figyelést, így bármilyen sport közben nyomon követhető a pulzus, az oxigénbevitel és a pihenőidő. A Watch GT 2 Pro támogatja a 24-órás-, a nyugalmi- és a rendellenes szívritmus-figyelést, az alvásfigyelést, az egész napos stressz figyelést és a véroxigén-szint változását is követi.

A kütyü két változatban jelent meg. Szeptember 21-től 111.990 Ft-os áron ajándék Huawei Freelace vezeték nélküli fülhallgatóval előrendelhető.

Kilencvenhat edzésmódot támogat a Huawei új okosórája

A fiatalosabb és barátságosabb árú Watch Fit beépített személyi edzőt, fejlett alvásfigyelést és véroxigénszint mérőt kapott. A gyártó első négyszögletes előlapú okosórája 34 grammos súlya ellenére akár tíznapos üzemidőt, gyorstöltést, Amoled kijelzőt, beépített GPS-t, mintegy 100 edzésmódot és a helyes gyakorlatvégzést bemutató, animált személyi edző funkciót is kapott.

Fejlett okosszenzorainak köszönhetően 24 órás szívműködés-figyelést, a véroxigénszint mérését, az alvásfigyelést és a stressz-szint változásainak nyomonkövetését is lehetővé teszi – sőt a hölgy felhasználókra külön figyelmet fordítva a menstruációs ciklust is követi.

Legyen szó akár jógáról, vagy magas intenzitású kardió edzésről, a Watch Fit beépített animált személyi edzőjére mindig számíthatunk. Az asszisztens 44 különböző testhelyzetet animál 12 edzésmódhoz, ezzel lehetővé teszi, hogy okostelefon vagy más készülék nélkül, szabadon edzhessünk, akár otthon is. A készülék bíztat is a mozgásra, ha érzékeli, hogy 3 óránál többet ülünk egy helyben, jelez, hogy ideje felállni.

A Watch Fit összesen 96 edzéstípust támogat, melyeket fejlett érzékelőivel mér. A 11 profi edzésmód lefedi a legnépszerűbb mozgástípusokat, beleértve többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást. A beépített virtuális futóasszisztenssel pedig saját magunk ellen is versenyezhetünk. A többi 85 edzésmóddal szinte bármilyen mozgásformát kipróbálhatunk, legyen szó fitneszedzésről, táncról, labdajátékokról, vízi-, téli- vagy extrém sportokról. Az edzésmód egyszerű kiválasztását követően a készülék méri a teljesítményünket, az okosszenzorok pedig többek közt a szívritmust, kalóriát, az edzés idejét, a véroxigén-szaturációt (SpO2) figyelik.

A TruSeen 4.0 szívritmus-figyelő technológa támogatja az intelligens, háttérben futó mérést. A felhasználók nyugalmi szívritmusa mellett infografikán jeleníti meg az elmúlt 24 óra szívritmusának változását és figyelmeztet, ha bármilyen rendellenességet tapasztal.

Követi az alvásunkat valós idejű szívritmus- és alvásminőség-figyeléssel.

Az óra felismeri, ha a felhasználó elalszik és felébred. Ezek alapján állítja össze az alváselemzést, ami az alvás különböző szakaszait (felszínes és mély alvás, REM fázis, ébrenlét) mutatja. Az AI-technológiát felhasználva az óra hat tipikus alvászavart képes pontosan felismerni (elalvási nehézség, felszínes alvás, nyugtalanság, korai ébredés, REM fázis, rendszertelen munka és pihenés). Az adatok és az elemzés felhasználásával a Watch Fit több száz különböző alvásjavítási javaslatot és személyre szabott alvási szolgáltatásokat kínál. A felhasználók ennek, illetve a hosszú, akár 10 napos üzemidőnek köszönhetően minden reggel tudni fogják, hogy aludtak előző éjjel és hogyan tudnak esetlegesen többet tenni a még pihentetőbb alvásért.

Az összetett egészségfigyelő funkciók, az SpO2-, a stresszszint-ellenőrzés, illetve a menstruációs ciklus megfigyelése lehetővé teszi, hogy a felhasználók részletesebb képet kapjanak egészségügyi állapotukról. Az SpO2-ellenőrzés segít nyomon követni a véroxigén-szaturációt, a stressz szint csökkentésére légzési gyakorlatokat kínál.

A Watch Fit a Huawei első olyan okosórája, mely lekerekített, téglalap alakú kijelzőt kapott. Az 1,64 hüvelykes Amoled HD kijelző lehetővé teszi az animált edzésmódok és más egyedi funkciók megjelenítését. A lélegző kialakítás és a hosszú üzemidő garantálja, hogy a Watch Fit napokig vagy akár hetekig tökéletesen működjön.

A Watch Fit kijelzője 130 különböző számlap megjelenítési módot kínál a Huawei Watch Face Store-on keresztül. A felhasználók saját fotóalbumukból közvetlenül küldhetnek át képeket az okosórára, majd kiválaszthatják, mely adatokat szeretnék megjeleníteni rajta. A folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő kijelzőn hat különböző óralapból választhatnak, így bármikor rápillantanak az órájukra, tudják, mennyi az idő.

A készülék szeptember 25-től 42 ezer 990 forintért elérhető, egyes üzletekben ajándék okosmérleggel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!