jó hír

2020.12.29. 13:29

Nem vezetik vissza a roamingdíjat a britek

Emiatt nem drágul a családtagokkal és barátokkal való beszélgetés.

Forrás: Shutterstock

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió diplomatái az utolsó pillanatokban sikeresen megegyeztek a 2021. január 31-én megtörténő Brexit utáni együttműködési feltételekről – írja az Origó.

Ennek megfelelően végre tisztázódni kezdtek az átlagos polgárokat látványosan érintő kérdések is, ilyen például a telefonköltség ügye: visszavezetik-e a britek az EU-n belül évekkel ezelőtt teljesen megszűnt roamingdíjat?

A négy legnagyobb brit mobilszolgáltató most egyhangúan azt az álláspontot vette fel, hogy ez nem fog megtörténni: a mobilozóknak a jövőben ugyanazokat a díjakat kell majd fizetniük az Egyesült Királyság és az uniós tagállamok (plusz Izland, Liechtenstein és Norvégia) közti telefonhívások bonyolításakor, mint eddig.

Ez természetesen nem csak a brit turistáknak, de az Egyesült Királyságban élő magyarok és a családjaik, barátaik számára is jó hír: akármelyik fél is hívja a másikat, nem kell majd az eddiginél többet fizetnie a beszélgetésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!