Újabb nagy dobás a számítástechnikában

2019.05.14. 13:00

Összehajtható mobil? Ugyan, itt a világ első, összehajtható számítógépe

A Lenovo nagyot hajított azoknak, akik szeretik az egyedi, személyre szabott számítástechnikát.

Forrás: Shutterstock

Az Accelerate éves üzleti konferencián a cég bemutatta a világ első összehajtható számítógépének prototípusát és demóját.

Az összehajtható PC csatlakozik a prémium ThinkPad X1 családhoz, azzal az ígérettel, hogy az újfajta hordozhatóság semmilyen módon nem fogja veszélyeztetni a produktivitást és a megbízhatóságot.

Sokat utazó, tech-elkötelezett szakembereknek készült a gép, ami

nem telefon, tablet vagy ismerős hybrid-eszköz, hanem teljes értékű laptop hajtogatható képernyővel.

Az elgondolás azon alapul, hogy a felmérések szerint sokan szeretnének hozzáférni egy nagy, kényelmes képernyőhöz még útközben is, de az utazás ezt kényelmetlenné vagy lehetetlenné teheti. Pedig a távmunkát végzők száma 2008 és 2016 között 140%-kal nőtt, és egyre több alkalmazott viszi magával mindenhová a munkáját.

A múltban egy laptop 13,3 hüvelykes képernyője megkövetelte, hogy a készülék ugyanilyen méretű maradjon – nem úgy az LG Display-jel együttműködve létrehozott OLED 2K kijelző esetében, amely

félbehajtható és így felére csökkenthető a szélessége.

Az Intel erőforrással és a Windows rendszerrel az összecsukható ThinkPad a felhasználók egész napját végig tudja kísérni, hiszen ötvözi a laptopok képességeit az okostelefonok kellemes hordozhatóságával.

Jövőre hozzák forgalomba a gépet.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!