Trükkös megoldás lesz

2019.01.29. 17:53

Szó szerint lyukat üt a kijelzőn egy ikonba az OPPO mobil

Enyhén szürreális versenybe kezdtek a gyártók, hogy nagyobb képernyőt kisebb készüléktesten kínálják a felhasználóknak.

Értékelendő, hogy olyan készüléket akarnak előállítani, amelyik minél kisebb előlapon, minél nagyobb hasznos kijelzőt ad: egy ilyen elfér a zsebben, s a mégis nagy a képernyője.

Ennek jegyében készül a fáma szerint a Huawei, és a Samsung itt leírt csúcsmobilja, meg a Meizu-é is.

Lehet mondani, hogy a képernyőbe lelógó, iPhone X által kitalált, s szinte minden androidos gyártó által másolt csúnya notch-ot

mostanság inkább egy különös lyukkal (punch-hole) próbálják helyettesíteni.

A LetsGoDigital vette észre, hogy az OPPO igencsak eredeti (vad?) megoldásra nyújtott be szabadalmat: azt a bizonyos előlapi szelfi kameralyukat a fényképező-ikon közepének grafikailag amúgy is létező lyukában tüntetnék el. Mármint a látványát.

A LetsGoDigital által felfedezett szabadalom

A Mobile phone with app icon interface (mobil app ikonkialakítással) szabadalmi bejegyzés képe teljes képernyős OPPO okostelefonot mutat egy ikonba rejtett lyukkamerával.

A kínai okostelefon-gyártó OPPO tavaly augusztusban dobta be az alább látható, egész képernyőt beborító Find X-et. A cég következő nagy dobásai februárban, az MWC várhatók két új okostelefon, az OPPO F19 / F19 Pro képében.

A megújult Find X-eken nem csak lyuk lesz, de a hírek szerint 10x optikai zoommal rendelkeznek majd, ami nagy hír lenne a fotósoknak. Beszélnek az MWC 2019-on debütáló OPPO Find X 5G-s verziójáról, sőt összecsukható okostelefonról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!