7 nm-es technológiával

2019.01.23. 15:00

Szuperchipet mutatott be a Huawei

Elkészült az infokommunikációs iparág legnagyobb teljesítményű ARM-alapú processzora, a Kunpeng 920.

Elsősorban energiatakarékossága és feldolgozási sebessége miatt kiemelkedő a 7 nm-es chipkészlet. Fő feladata a Big Data, a megosztott tárhelyek és a natív ARM alkalmazások fejlődésének gyorsítása.

Új processzor generáció startol el vele

A szuperchip a legmodernebb 7 nm-es technológiával készült, 64 magos chipkészletét az ARMv8 architektúrára építve tervezte és jelentősen javította a processzor teljesítményét is, többek között a memória alrendszerek fejlesztésével és az előrejelzési algoritmusok optimalizálásával.

Az ARM-alapú CPU-k egyik legfontosabb jellemzője az energiahatékonyság, amely a Huawei új chipjének fejlesztése során szintén nagy hangsúlyt kapott; a Kunpeng 920 processzor 30 százalékkal több energiát takarít meg, mint az ICT iparág eddigi kínálatában található társai.

A Kunpeng 920 az adatközpontok számára sokkal nagyobb számítási teljesítményt kínál az energiafogyasztás jelentős csökkentése mellett. A Huawei új, 64 magos processzora a nyolccsatornás DDR4 RAM segítségével, 46 százalékkal növelte a memória sávszélességét.

A Kunpeng 920 CPU tipikus frekvencián több mint 930 pontot ért el a SPECint Benchmark kifejezetten a processzorok feldolgozási teljesítményét minősítő teszten, ami huszonöt százalékkal magasabb, mint a szektor többi szereplőjéé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!