darkweb

2019.12.06. 11:03

Terrortámadások elkövetését segítő online útmutatókra bukkant az Europol

A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint tíz ország, köztük Magyarország szakemberei által az interneten végzett kutatások során két nap alatt talált kézikönyvek robbanóanyagok gyártásához, kémiai, biológiai, radiológiai eszközök használatához, valamint nukleáris támadások elkövetéséhez nyújtottak segítséget.

Fotó: Shutterstock

Terrorizmussal összefüggő internetes tartalmakat felderítő akció keretében 1733 különféle, terrortámadások elkövetéséhez segítséget nyújtó online útmutatót talált nemzeti hatóságok szakembereinek bevonásával az Europol – közölte az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete csütörtökön.

Azt közölték, hogy a titkosított, úgynevezett darkweb felületein is végzett, tiltott robbanóanyagok illegális kereskedelmére, és gyanús tranzakciókra fókuszáló akció során a hatóságok felülvizsgálati kérelmet küldtek az érintett oldalak üzemeltetőinek, hogy szolgáltatási feltételeiknek megfelelően távolítsák el felületeikről a tartalmakat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!