Vezet a Telekom

2019.12.10. 09:56

Továbbra is töretlen a hazai internet fejlődése

Az idei harmadik negyedév végére már meghaladta a hétmilliót a mobilinternet-előfizetések száma, az internet-előfizetéseké pedig a 10,2 milliót.

Forrás: Shutterstock

„A több éve tartó lendületes fejlődés mögött részben az áll, hogy a szolgáltatók gyorsan alkalmazkodnak a technológiai változásokhoz, továbbá az okostelefonok elterjedése és az árverseny is segítette a folyamatot” – idézi a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal friss statisztikai tükrét.

Az internet-előfizetések száma 3,5 százalékot nőtt egy év alatt, az idei harmadik negyedév végén már 10,2 millió volt, amelynek 69 százaléka a mobilelőfizetés. A piac roppant koncentrált, ezt jól mutatja, hogy

tíz szolgáltató biztosította az előfizetések 97 százalékát.

Alig változott a távközlési szolgáltatók piaci részesedése, a mobiltelefon-szolgáltatás terén

2015 vége óta folyamatosan a Magyar Telekom volt a piacvezető

45 százalék körüli részesedéssel. Második a sorban a Telenor, amelynek részesedése 2,5 százalékponttal csökkent, a harmadik helyen álló Vodafone-é viszont 2 százalékponttal növekedett e téren. A többi szolgáltató ugyan erősödött, de június végére sem érték el együtt az 1 százalékot – írja a Világgazdaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilpiaci jelentéséből idézve.

A fejlődés a cégek árbevételén is látszik, amely az említett időszakban 77 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!