Járvány

2020.11.22. 15:00

Virtuális művészeti gyűjteményt készít az otthonokba ez az app

Eredeti megoldás: a művészeti piac keresletét és kínálatát összekapcsoló okostelefonos applikáció született.

Forrás: iazzu

A svájci alkalmazással a műkedvelők műgyűjteményeket tekinthetnek meg ingyen, megismerkedhetnek új művészek munkáival, saját virtuális gyűjteményt hozhatnak létre, vagy megnézhetik, hogy mutatna saját otthonukban a kiválasztott műtárgy.

A művészek és intézmények fizetség fejében mutathatják be alkotásaikat.

„Nagy szükség van erre ezekben az időkben, amikor a múzeumok be vannak zárva, az embereknek pedig a négy fal közé kell visszavonulniuk” – mondta Romana Kunz, az iazzu nevű svájci applikáció egyik megalkotója, a projekt vezetője.

Az iazzu letölthető Android és iPhone mobilokra.

A négy nyelven elérhető applikáció többféle módon alkalmazható. Egyrészt a felhasználó áttekintheti az egyes művészek műveit, galériák gyűjteményeit, másrészt értesülhet a kedvenceihez kapcsolódó legújabb hírekről és eseményekről. Átlapozhatja egy katalógus elemeit is, a műalkotásokat pedig jobbra vagy balra húzhatja annak megfelelően, hogy az adott tárgy vagy kép tetszik neki, vagy sem.

A speciális funkciók azt is lehetővé teszik, hogy a felhasználó a képeket a saját otthona faláról készített felvételre illessze, és így könnyebben dönthessen az adott mű megvásárlásáról.

Az érdeklődők a beépített üzenőfelületen élőben is választ kaphatnak kérdéseikre az egyes műalkotásokról.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!