Egyperces

2016.10.28. 09:42

Ez az oldal megmutatja, mi állt a házuk helyén ötven évvel ezelőtt

Meg minden más helyén is. A weblapon archív légifelvételek között böngészhetünk, melyek felfedik az ország régi arcát.

BAMA

A Fentről visszarepít a múltba: a weboldal a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) légifilmtárában található felvételek egy részéhez biztosít hozzáférést a nyilvánosság számára.

A filmtárban csaknem fél millió felvétel található az 1959 - 2005 időszakból.
Mintegy 63 ezer archív (azaz 20 évnél idősebb) felvétel digitalizálását végezték el a 2014 nyarán lezárult projekt keretében, mely Európai Uniós források segítségével jöhetett létre. A folyamatos digitalizálás eredménye, hogy jelenleg közel 100 ezer szkennelt légifelvétel érhető el online.

Szeretnék, ha megelevenednének a megfagyott pillanatok, ha minél többen osztanák meg személyes ismereteiket, élményeiket. A képek kiegészülhetnek azokkal a láthatatlan információkkal melyek emberközelivé tudják hozni a fentről készült képeket, így arra kérik a felhasználót, hogy jelöljék meg a képeken az „ökröt, tornyot, szelíd tanyát”!


A felvételek egy része sajnos a térképen nem pontosan azon a helyen jelenik meg, amelyet ábrázol. 

A játékos kedvűeket versenyre várják, melyről részletesen itt olvashat.

Címkék#Hírkereső
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!