Egy húron pendülnek

2017.07.20. 19:13

Agyműtétje közben gitározott a zenész

Első hallásra, hoppá, olvasásra talán hihetetlennek tűnik ez a valójában igaz történet. Most Indiában fotóztak meg egy olyan speciális műtétet, amelyet nem mindennapi zenei aláfestés közepette végeztek el.

A bengalurui Mahavir Dzsain kórház képén látható, hogy Abhishek Praszad zenész gitározik az agyműtétje közben. A 37 éves zenész úgynevezett zenészgörcstől szenvedett, aminek hatására kezdetben csak pár ujjával, később egyáltalán nem tudott már gitározni – tudatta az MTI.

Végül a az elviselhetetlen izomgörcsöktől egy speciális agyműtét szabadította meg: a sebészek „elégették” az agyában a görcsökért felelős részeket, így a férfi már a műtőasztalon pengethette imádott hangszerét – írja timesofindia.com.

Indiában talán ez volt az első ilyen sikeres operáció, de mint arról egyebek között a Daily Mail is beszámolt, két éve már sikeresen elvégeztek egy ehhez hasonló műtétet. 

Egy agytumorban szenvedő brazil férfit operáltak akkor. Agyműtétek közben nem mindig altatják a pácienst – hogy ne sérüljön a beszéd, illetve érzékelési központ -, így a férfi operáció közben nemcsak gitározott, de Beatles dalokat is énekelt. 

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!