kártérítés

2017.11.10. 14:43

32 millió forintnyi összeget követel egy olasz maffiózó a köztévétől

Százezer euró kártérítést követel a RAI olasz köztévétől és a Lux Vide produkciós cégtől a nápolyi maffia egykori első embere, amiért az életéről szóló fikciós tv-filmsorozat „pontatlanságokat” és „valótlanságokat” tartalmaz.

A 15 évig tartó rejtőzködés után 2011-ben elfogott Michele Zagaria, a nagyhatalmú Casalesi-klán egykori fejének ügyvédei azt is követelik a köztévétől, hogy vegye le műsoráról a sorozat hátralévő epizódjait. A RAI elutasította a követeléseket, ezért az ügy bíróság elé került, amely november 28-án hoz ítéletet. A Milánóban börtönben ülő „keresztapa” állítólag jótékony célra ajánlaná fel a jó hírének megsértéséért járó, 32 millió forintnak megfelelő kártérítési összeget.

A bebörtönzött maffiavezér imázsának védelmében, az első epizód megtekintése után íródott levél szerint „nem kerülhetnek adásba olyan képsorok, amelyek sértik az igazságot”. Az ügyvédek szerint a tv-sorozat „pontatlanságokat” és „valótlanságokat” tartalmaz, de Zagariára az a legsértőbb, hogy olyan emberként festik le, mint aki szexuális érdeklődést tanúsít az őt bújtató család lánya iránt.

A Casalesi-klán hagyományosan a Nápoly környéki alvilág, a camorra egyik legbefolyásosabb csoportja, amelyre súlyos csapást mért Zagaria elfogása. A klánt gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, korrupcióval, csalással vádolják, vélhetően köze van a nápolyi hulladékbizniszhez is. A Casalesiek az elmúlt években valóságos üzletbirodalmat építettek fel vállalatokkal, boltokkal, szórakozóhelyekkel.

Borítókép: Michele Zagarialetartóztatása 2011. december 7-én

AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában