a sztriptízbárok ördöge

2018.01.09. 12:00

Izraeli tévé: Netanjahu fia egy apja által szerzett 20 milliárdos üzletről pletykált

Közfelháborodást okozott Izraelben, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök fia egy most bemutatott, évekkel ezelőtt készült hangfelvételen arról beszélt egy iparmágnás vele mulató fiának, hogy a kormányfő gázüzlettel húszmilliárd dollárt szerzett az üzletembernek.

A felvételt a kereskedelmi 2-es tévécsatorna híradója mutatta be hétfő este. A 2015-ben készült felvételen az izraeli miniszterelnök idősebb fia, Jaír Netanjahu egy ízben, sztriptízbárokban tett látogatása után, ittasan beszélt a gázügyletről barátjának.

„Apám most intézett el neked neked húszmilliárd dollárt, te pedig nem tudsz nekem négyszáz sékellel kedveskedni?”

- mondta egyebek közt Jaír Netanjahu Ori Majmonnak, az izraeli földgázmezők kiaknázásában részes Kobi Majmon oligarcha fiának.

Az izraeli törvényhozás, a kneszet ebben az időszakban valóban tárgyalta a földgázkoncessziók Izraelben sokat vitatott ügyét.

A tévéhez kiszivárogtatott hangfelvétel két és fél éve egy átmulatott éjszaka utáni hajnali órán készült, amikor három tehetős huszonéves izraeli, köztük a kormányfő fia, több sztriptízbár meglátogatása után az állam által biztosított autóban egy közpénzből fizetett biztonsági őr kíséretében utazott.

A közfelháborodást kiváltó beszélgetésben az iparmágnás fia arra panaszkodott, hogy háromezer sékelt (mintegy negyedmillió forint) mulatott el aznap a bárokban, és kiderül, hogy fizetett a miniszterelnök fiának is, annak szavai szerint egy prostituáltért. A felvételen hallatszik, hogy Jaír Netanjahu felajánlotta barátainak exbarátnője szexuális szolgáltatásait is, cserébe adósságai lezárásáért.

A kormányfő ügyvédje előbb megpróbálta megakadályozni a hangfelvétel nyilvánosságra kerülését, majd a miniszterelnök fia sajnálkozását fejezte ki az elhangzottak miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!