rekord

2019.11.22. 13:04

Idén először több mint egymillió látogatót fogadott a jordániai Petra

Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő romváros a Közel-Kelet egyik legjelentősebb turistalátványossága.

Jordanians offer camel rides for tourists in front of the ancient Khaznah (treasury) monument carved in the rock cliff in the archaeological city of Petra, south of the capital Amman, on November 21, 2019. - Chosen in 2007 among the seven "New Wonders of the World", the ancient capital of the Nabateans carved in rock, whose fame spread as of the 1st century BC, is marking the arrival of over one million visitors in 2019. (Photo by AHMAD ABDO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Egész életében ingyenesen látogathatja a jordániai Petrát egy nászúton lévő amerikai nő, akit az év egymilliomodik látogatójaként köszöntöttek csütörtökön a romvárosban.

Idén először érte el egy naptári éven belül az egymilliót a látogatók száma a nabateusok egykori virágzó fővárosában, a sivatag sziklái között megbúvó hajdani karavánközpontban. Az eseményt folklórműsorral és tűzijátékkal is megünnepelték az UNESCO világörökségi listáján is szereplő romvárosban, amely a Közel-Kelet egyik legjelentősebb turistalátványossága.

Korábban egy év alatt legtöbben – 970 ezren – 2010-ben keresték fel az egyedülálló, sziklába vájt, lazacszínű várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!