Nem fél a fertőzéstől

2020.05.13. 19:32

Ételkiszállítással tartja fenn magát az olimpiai ezüstérmes japán tőröző

Mijake Rjó olimpiai ezüstérmes vívó ételkiszállítással próbálja magát fitten tartani és biztosítani megélhetését addig, amíg újra elkezdődhet a felkészülés a tokiói nyári játékokra.

A japán Mijake Rjó a vívó-világbajnokság férfi tőr egyéni versenyén a legjobb 32 között budapesti BOK Csarnokban 2019. július 20-án.

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A japán tőröző 2012-ben, Londonban volt második a férfi csapattal és eredménye miatt rendelkezett szponzorokkal a mostani olimpiai ciklusban is, de mint fogalmazott a játékok halasztása után, a versenyek felfüggesztésével nem tudta volna nyugodt lelkiismerettel elfogadni a pénzt, ezért kérte a támogatások felfüggesztését.

Egyelőre nem tiszta, hogyan, milyen körülmények között leszek ismét olimpikon. Úgy gondoltam, kissé arcátlan lenne ebben a helyzetben támogatást elfogadni

nyilatkozott újságíróknak.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében jelenleg nem tud vívóteremben készülni, ezért olyan munkát keresett, amellyel amellett, hogy eltartja magát, fitt maradhat. Az Uber Eats alkalmazásában saját kerékpárral szállítja ki a rendeléseket, és bár csak napi 2000 yen (6000 forint) körül van a bevétele, megtakarításaiból fenn tudja tartani magát. Mint mondta, a fertőzéstől nem fél, mert kevés a közvetlen kontaktus, és ha a biztonsági előírásokat betartja, kicsi az esélye annak, hogy megbetegedjen.

A 29 éves Mijake egyelőre nem tudja, mikor ragadhat ismét fegyvert és mikor edzhet újra együtt a társaival.

A vívás olyan sportág, amely nem igazán illeszkedik a mostani viszonyokhoz, mivel nem tudunk úgy edzeni, hogy ne legyünk másokkal összezárva

mondta a tőröző, aki ugyanakkor az újrakezdést csak akkor tudja elképzelni, ha már mindenki szabadon, aggodalom nélkül készülhet.

Borítókép: a japán Mijake Rjó a vívó-világbajnokság férfi tőr egyéni versenyén a legjobb 32 között budapesti BOK Csarnokban 2019. július 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!